Viimeaikaiset tapahtumat lähipiirissä ovat alkaneet valaa minuun uskoa siitä, että maailmassa olisi kaikki paljon paremmin jos naimaikäisten tyttöjen isillle myönnettäisiin käyttöön sauna möyheämaastoisella tontilla ja käsiase. Älkää pyytäkö tarkempaa selitystä, sillä en halua tulla tuomituksi kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan.

Joskus olisi kyllä mukavaa kuulla, mitä miehen päässä liikuu kun lyöminen alkaa. Että tässä ne ongelmat ratkeaa, läiskis vaan? Että minä olin oikeassa jo hiekkalaatikolla kun naapurin penska vei lapion, ja tämä auttoi jo silloin? Että.. äh, en keksi edes kieli poskessa esimerkkejä, mitä siellä päässä voisi mahdollisesti liikkua.

Lyömisen kohteena olevan tunnot tiedän sitten vähän turhankin hyvin. Lähteminen voi olla vaikeaa, jos on iskostettu tunne tyhmyydestä ja kykenemättömyydestä. Tuttu helvetti vain yksinkertaisesti tuntuu turvallisemmalta kuin aivan täysin tuntematon tulevaisuus, jonka taivaisuudesta ei todellakaan ole takeita. Ei todellakaan ole takeita siitäkään, että koskaan onnistuisi löytämään kumppanin joka ei lyö, sillä sitäpä ei miehestä päälle päin näe. Ei välttämättä edes parin vuodenkaan tuttavuuden jälkeen.

Onneksi Suomessa pahoinpitely on nykyään AINA yleisen syyttäjän alainen rikos. Enää "sehän vaan vähän muksi omaa akkaansa" -perustelu ei mene läpi.