Kappas, edellisessä roiskaisussa kiroamani ponnahtava deittimainos on kadonnut. En ihan ehtinyt luoda uutta blogia toiselle alustalle. Ehkä hyvä näin. Olen luonteeltani uskollinen, mutta kun sitten kyrvähdänkyllästyn, on kyllästymiseni totaalinen eikä paluuta entiseen ole. Nyt ei vielä päästy siihen.

Koska kuopus on edelleen kipeä, ei aikuisten maailmasta ole mitään uutta. Joudun raportoimaan teille pelkkää perussettiä lapsiperheen arjesta. Ensimmäiseksi haluan kertoa siitä, kun esikoinen toi näytille pinkan kokeita koulusta. Aika jännityksellä olin nivaskaa odottanut, sillä lapsi on haalinut itselleen menoja liki joka illalle ja tekeekin läksyt nykyään aamukuudelta, kun ei iltaisin ehdi. Ensimmäisenä pinossa oli englannin koe, numerona 6½. Olin pillahtaa itkuun pettymyksestä, sillä näin jo silmieni edessä miten joudun taistelemaan lapsen kanssa tukiopetuksesta ja harrastusten lopettamisesta. Kun selasin muuta pinoa, osoittautui että turhaan olin hätääntynyt! Kaikissa muissa kokeissa numerona oli 9 tai 9½, myös englannin sanakokeissa. Kyllä sellaiseen nippuun yksi huonompikin numero mahtuu.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia sattui autossa ajellessani kuopuksen kanssa kaupasta kotiin. Aistin epämääräisen aromin leviävän autoon.  Sen alkuperää oli pakko udella. "Hyi, pierasitsä?" "Joo, mut tää on vaan tämmönen peruspieru." "Siis mikä, peruspieru?" "Joo, kun tää ei haise erityisesti millekään." Niin että jos ette ole tulleet asiaa ajatelleeksi, kuusivuotias poika osaa lajitella ja nimetä useita erilaisia flatuksia. Peruspierun lisäksi on kuulema olemassa ainakin kananmunapieru, mätäpieru, kakkapieru ja pommipieru. Ensimmäiset tunnistaa hajusta, jälkimmäisen napakasta äänestä.

No tämä viimeinen juttu kyllä liippaa aikuisten maailmaa. On se kumma juttu tuon imetyksen kanssa. Jos imetyksestä sanoo odottavalle äidille jotain positiivista, on se automaattisesti, ilman poikkeuksia, nk. pulloäitien syyllistämistä. Ilman poikkeuksia. Tiedän kyllä että oma imetyshistoriani ei ole niitä tavallisimpia ja minut on siis helppo nähdä imetyshihhulina joka tahtoisi nähdä jokaisen esikoululaisenkin tissi suussa, mutta että tänään pelkkä maininta siitä että imetyksestä olisi hyvä etsiä tietoa odotusaikana, sai tämän reaktion aikaan..? Ilman että syyllistämisestä syyllistänyt edes tunsi taustaani? Voin vain ihmetellä.

Huhhuh, kiitos seurasta. Ihan kuin olisi oikeita ihmisiä ympärillä <3