On aamuja ja on aamuja. Viime aikoina on ollut lähinnä sellaisia aamuja, jolloin olen herännyt kolmisen tuntia ennen kellon soittoa ja odotellut tyynyä puristaen herätyskellon lupaa nousta. Tänäaamuna puolestaan nukuin mainiosti, sillä keskimmäinen oli selkäni takana evakossa, lasten huonetta kun asuttivat 6-, 7-, ja 8 -vuotiaat pojat, ja esikoisen huoneessakin oli tuplamiehitys tavalliseen verrattuna. Ilmeisesti toisen ihmisen hengitys ja lämpö tasaa omaa stressiä, jota kieltämättä ilmassa on, tai sitten hyvinnukkumiseen vaikutti edellisenä iltana kiherrellen käyty keskustelu.

Keskimmäinen on nimittäin rakastunut. Rakkaus on turvallisesti lajia kaukorakkaus, ja omat piirustukset ja Martta Wendelinin kuvitukset seinillä ovat saaneet seurakseen julisteita tuimasta nuoresta miehestä.

Rakkaus vaikuttaa koulutyöhönkin. Tässä tehtävässä piti kertoa elokuvan tai kirjan henkilöstä, jota ihailee. Jos Twilight -saaga on jollekulle jäänyt vieraaksi, suomennettakoon että rakkauden kohde on vampyyri Edward Cullen, jonka rakkaus kuolevaiseen Bellaan ei jätä kylmäksi äitiä eikä tyttäriä. Esikoinenkin on hämmentynyt siitä innosta, jolla keskimmäinen imaisi Edwardin elämäänsä, ja ehkä hieman nyreissäänkin, olihan hän ensimmäinen joka Twilightin tähän perheeseen toi.

Minä puolestani siunaan tämän rakkauden täysin. Kirjat lukeneena ymmärrän täysin miten valtavan voimakkaana pohjalla oleva seksuaalinen jännite pökerryttää ja kiherryttää, mutta koska se on niin täysin pinnan alla, ei siinä ole mitään säädytöntä. Sitäpaitsi kirjailija Stephanie Meyer on kuulema mormoni, eikä Bellan ja Edwardin suhde tosiaan saa fyysistä täyttymystään ennen avioliiton satamaan purjehtimista. Että elokuvasarja ehtii siihen, on keskimmäinenkin varttunut jo niin. ettei siinä edelleenkään ole mitään pahaa. Rakkaus on voimakas ja ihana asia.

Sitäpaitsi en vaihtaisi näitä keskusteluita Edwardin ja Jacobin paremmuudesta mihinkään. Minulle itsestään selvä valinta olisi lämmin ja pitkä intiaani lyhyenlännän ja jääkylmän kreikkalaisen patsaan sijasta. Syitä en sentään keskimmäiselle perustele kovin yksityiskohtaisesti. Yksi on tässä youtube-videossa, kohdassa 0,25. Kunpa poikanen vain olisi viitisentoista vuotta vanhempi.