Onneksi kaksi nuorinta on nyt menossa X-miehen luo koko viikonlopuksi, sillä pieni hengähdystauko tulee todella tarpeeseen. Näin ei varmaan saisi sanoa, sillä X-mieshän on sanonut ihan suoraan ettei häntä huvita olla lapsenvahti sillä välin kun minä irstaasti lepään. Joka tapauksessa, täällä on taas sattunut ja tapahtunut.

Ihan ensimmäiseksi esikoinen taittoi nilkkansa koulussa. Yrittäkääpä arvata, mitä lapsi silloin teki? Ei, ei ja ei. Hän tanssi ripaskaa.

Toiseksi pääsin vihdoin läpi terveyskeskuksen numeroon, ja sain kuulla tiistaina otetun ja keskiviikkona jatkoviljelyyn lähetetyn kuopuksen nielunäytteen tulokseen. Vahvaa bulssaa, kuten lapset sanoisivat. No, senhän tiesi jo ilman testiäkin, mutta sitten tuli hankaluuksia: Resepti luvattiin faksata apteekkiin vasta samalla kellonlyömällä, kun minun piti olla kotona ottamassa vastaan hoitolasta.

Onneksi Y-mies astui siinä kuvioihin, ja lupasi käydä antibiootit hakemassa. Mikäs sen mukavampaa! Annoin lapsen Kela-kortin ja kympin setelin mukaan. Hetken päästä palasi vaisu mies. Kuitin nähtyäni en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, joten valitsin vaihtoehdon C, eli äänekkään kiroilun. Lääke maksoi yli 60 euroa. Eikä siinä kaikki! Lääke oli päässyt loppumaan apteekista, joten vaaditun kolmen pullon sijaan Y-mies sai mukaansa vain yhden, loput tulee hakea huomenna, jolloin siis X-mies hakee lapsen suoraan päiväkodista. Yksi pullo ei riitä viikonlopuksi, enkä minä ehdi töistä apteekkiin ja päiväkodille ajoissa, joten Y-mies lupasi astua remmiin taas kerran. Hän pääsee töistä jo aiemmin, joten käy taas kerran apteekissa ja vie sitten lääkkeet päiväkodille. Tähänhän voisi melkein tottua!

Puolisen tuntia meni ennenkuin pääsin nikottelemasta kuopuksen lääkkeen hintaa. Sen jälkeen ilta sujuikin mainiosti leipomisen ja lasten riehunnan merkeissä, kunnes tuli aika peitellä lapsoset sänkyynsä. Silloin ensi kertaa kaverilla yökylässä oleva 4-vuotias huomasi muovisen dinosauruksen kadonneen, ja ilmaisi hätäännyksensä aika isolla äänellä. Siinä sitten kontattiin puolisen tuntia pöytien ja sohvien aluset läpi, kunnes töröhammas lopulta löytyi lankakorin päältä, fleecehuovan alta. Mitäpä sitä ei hätääntyneen pikkulapsen hyvinvoinnin eteen tekisi.

Ei tainnut muistaa kertoa että tämän kaiken lisäksi vessanpytty on tukossa? No, on se.