Kyllä köyhälläkin on varaa joihinkin harrastuksiin. Luovuutta käyttämällä ihan kodin seinien sisäpuolellakin voi harrastaa melkoisia extreme-lajeja.

Ajatelkaa nyt vaikka vessanpyttyä. Normaalit, tylsät aikuiset mieltävät sen ei-niin-kivaksi paikaksi, jossa kulkusuunta kulkee ylhäältä alaspäin. Mutta ei lapsiperheessä, ehei! Ensin järjestetään mieltäkutkuttavan jännittävät esikarsinnat, nimeltä "Muistitko sulkea vessan oven?" Siihen kuuluvat äidin ja isän satunnaiset vanhempiin lapsiin kohdistuvat syyttävät mölähdykset sekä kroonista hypähtelyä tarkistamaan tilannetta.

Esikarsinnat päättyvät pari kertaa päivässä siihen että kuopus on huomannut auki olevan vessanoven, napannut käteensä tavaran ja suorittaa seuraavan vaiheen, "pulahduksen". Välittömästi "pulahduksen" kajahdettua lähinnä oleva henkilö kiljaisee, ja lähinnä oleva aikuinen joko mölähtää tai kiljaisee ja pinkaisee vessaan. Sitten kuopusta moititaan ja suoritetaan "pulahduksessa" käytetyn esineen koosta riippuen joko "vilkaisu" tai "tirkistely". Kun kyseessä on suurehko esine, voidaan suorittaa pelkkä "vilkaisu". Sitten vain karaistaan mieli ja tartutaan vedenpinnan yläpuolella näkyvään esineen osaan, ja viskataan esine lavuaariin pestäväksi. Sitten voidaan siirtyä taas ensimmäiseen osioon.

Jos esine onkin pieni, joudutaan suorittamaan "tirkistely". Silloin esine on kokonaan veden alla, ehkä luiskahtanut osittain näkymättömiin. Silloin "tirkistelevän" vanhemman täytyy puntaroida mielessään näitä asioita: A) Onko esine nostamisen väärtti B) Tekisikö esine tuhoa putkistossa tai ilahduttaisiko vedenpuhdistuslaitoksen työntekijöitä C) Tulisinko kaipaamaan tuota esinettä. Jos vastaus on myönteinen sekä kohtiin A että C, joudutaan suorittamaan viimeinen vaihe, joka vaatii onnistuakseen mielenlujuutta ja hieman karaisua. Sen nimi on "onginta". Jos taas vastaus on pääosin kielteinen, voidaan wc-allas huuhdella ja toivoa sormet kyynärpäitä myöten ristissä, ettei pöntö tukkeennu eikä siellä ollut esim. ylioppilaslahjaksi saatuja korvakoruja (mihinkähän ne muuten ovat kadonneet?).