Niiinpä, miehen lähestyvän tilipäivän innoittamana uskaltauduin läheiseen kauppakeskukseen yksin, ilman lapsia, vakaana missiona löytää itselleni alushousuja, sukkia ja pari paitaa. Muutamaa tuntia myöhemmin palasin kotiin 50e köyhempänä, mutta onnellisena. Luulin täyttäneeni tehtäväni täydellisesti, muovikassista esittelin miehelle neljät alkkarit (kaikki alessa), kaksi paria tukisukkia (nehän maksoivat vain muutaman euron!) ja kaksi t-paitaa, upeana bonuksena RINTALIIVIT! Te normaalikokoiset, normaalivaraiset ette usko, miten onnelliseksi voi tulla marketista löytyvistä, halvoista ja sopivankokoisista rintaliiveistä! Nämä ovat kokoa 80F, jota ei kyllä yleensä löydy mutta City-Market yllätti valtavan positiivisesti. Mies kyllä hörähti niiden värille (shamppanja) jotain hyvin ikärasistista, joka harmittaa vieläkin. Valkoisia en halua, ja mustiin olen kyllästynyt, eikä siellä muun värisiä ollut, joten en kuuntele.

Nyt sitten koitti ikävä yllätys. Kaikki ostamani alushousut olivat vääränkokoisia. Kaikki. Yritin muistella milloin olisin niitä viimeksi ostanut, mutta en yhtään muistanut. Kahdet ompelin kolme vuotta sitten, joten sen on täytynyt olla ennen sitä. Säälittävää. Noloa. Täytyy varmaan sovittaa sitten taas kolmen vuoden päästä.

Perjantaikevennykseksi toistan teille kaksi tuntia sitten esikoisen kanssa käydyn keskustelun: keräsimme kotimatkalla siemeniä paukkukukista, esikoinen halusi nakella ne meidän pihallemme. Neuvoin häntä viskelemään ne sellaiseen paikkaan josta ei ajeta ruohoa, ja esikoinen ymmärsi mitä tarkoitin: "Niin, olisihan se sääli jos nakkaisin nämä siemenet siihen, ja just kun ne olisi ehtineet kasvaa taimeniksi, tulis joku ja ajelis ne pois".