Onneksi Pörrökin kirjoitti tästä Kotivinkin suorittajaäidit -artikkelista, muuten se olisi varmasti painunut alitajunnan syövereihin.

Artikkelin luettuani voin ihan fyysisesti pahoin. Tuollaista suoraa hyökkäystä pehmeämpiä lastenhoitotapoja vastaan voisi odottaa oikeastaan vain Vauva-lehden pahamaineisilta keskustelualueista, joita minä välttelen kuin ruttoa. Kaikki meidän perheemme tavat leimataan arveluttavaksi hihhuloinniksi, joita kirjoittajan arvelun mukaan toteutamme hampaat irvessä todellisen luontomme vastaisesti, muita "luuseriemoja" haukkuen.

Sivulta 74 alkaa kuitenkin tietolaatikko, jossa lastenpsykiatri Leena Repokari on vastannut yleisimpiin "vauvasivujen väittämiin" (Pieni vauva tarvitsee imetyksen antamaa läheisyyttä, pieni vauva kokee tulevansa hylätyksi jos hänet jätetään vieraalle hoitajalle, lapselle ei tee hyvää katsoa tv:tä alle kolmivuotiaana, lapselle ei tee hyvää mennä päivähoitoon alle kolmivuotiaana). Yllätykseksi artikkelin linjaukseen nähden Repokari komppaakin näitä kaikkia. Hah. Muutamissa jatkojutuissa mennäänkin sitten mielestäni pieleen, mutta senhän nyt näkee fiksu ihminen muutenkin. Mutta näkeeköhän epävarma, ehkä iäkäskin tuore äiti jolla ei ole välineitä ottaa asioista itse selvää? Voisin hyvin kuvitella että sellainen äiti nielaisee karvoineen päivineen väitteen siitä, että lääkäri aina tietää ja määrää mitä tehdään. Hoovee lääkärit, metsään on menneet teidän diagnoosinne niin monta kertaa että meidän perheessä mietitään pariin kertaan mitä tehdään korvakivun kanssa.

Olen nyt sitten laittanut äidilleni mailia, jossa kiitän kauniisti lehden tilauksesta mutta pyydän häntä katkaisemaan sen. Tuossakin lehdessä on niin maan perusteellista 'property porn'ia sivukaupalla, ihan ilskottaa. Ja aaargh tuotakin mainosten asettelua! Yrittäkääpä huviksenne selata sieltä jotain tiettyä artikkelia, niin huomaatte että lehden sivujen ulkoreunat ovat pelkkiä mainoksia, joten selaaminen on mahdotonta. Ellei sitten etsi jotain tiettyä mainosta, ja harvemminpa etsii.