Tässä kun on tätä köyhyyttä pohtinut monelta kantilta, on herännyt huomaamaan, että herranjestas, meitähän on moneksi. Tämmöisiä tyyppejä löytyy minun lähipiiristäni:

  • Arkiköyhä. Arkiköyhälle köyhyys on normaalia. Ruoka ja vaatteet pyritään ostamaan tarjouksesta aina, huvituksista tingitään, mutta ei luovuta kokonaan. Saatetaan hyvinkin panostaa esim. harrastukseen, vaikka se veisikin rahaa. Vaatteita korjataan ja ommellaan paljon itse, ja ruoka on pääasiassa suomalaista kotiruokaa.
  • Linkosköyhä. Linkosköyhät ovat yleensä joko pulavuosien kasvatteja tai heidän jälkeläisiään. Se kierrättävät kaiken. Tyhjissä maitopurkeissa voi pakastaa tai niitä voi käyttää roskapusseina, muovipussia voi käyttää satoja kertoja, ja kun siihen tulee reikä, sen päälle voi vetää toisen muovikassin. Tarjouksista kannattaa ostaa paljon kerralla.
  • Katkera köyhä. Katkeralla köyhällä kaikki on mennyt elämässä pieleen. Muutoin kaikki on kuin seuraavalla köyhä -tyypillä, mutta katkera köyhä ei onnistunut naimaan rahaa, ja siksi kaikki on hänen mielestään ihan paskaa. Äänestää ei kannata koskaan, koska ne rikkaat siat kuitenkin hautovat jotain juonia katkeran köyhän pään lisämenoksi. Ravintolassa ei syödä ikinä, koska samalla rahalla söisi kotona viikon. Koskaan ei myöskään osteta kirjaa, ei lehteä, mutta jos auto on, sitä hoidetaan.
  • Köyhät kyykkyyn -köyhä. Köyhät kyykkyyn -köyhät ovat yleensä lapsena olleet vähävaraisia verrattuna kavereihinsa, ja kaverit ovat tehneet sen hänelle selväksi. Aikuisena köyhät kyykkyyn -köyhät pyrkivät naimaan rahaa. He sylkevät kirpputoreihin päin, ja ostavat vain merkkivaatteita, vaikka tili menisi tyhjäksi, ja halveksuvat tietysti niitä, joiden lapset pukeutuvat vanhoihiin mallistoihin. Heidän on saatava vain merkkituotteita ja lomamatkoja eksoottisiin paikkoihin, ajatus Kanariasta saa heidät konkreettisesti yökkimään. He usein rajoittavat lapsilukuaan, koska lasten pitäminen on kallista.

Löytyykö heitä myös sinun lähipiiristäsi? Mihin luokkaan itse kuulut?