Me asumme sen verran syrjässä kaikesta, että ikkunasta näkyy puita enemmän kuin muuta. No ruohoa ja sen sellaista tietysti myös. Yhtä puuta olemme erityisesti ihailleet. En tunnista sen lajia, olen seudulta jossa kasvaa lehtipuiden edustajina lähinnä koivua ja pihlajaa. Tämä puu näkyy suoraan makuuhuoneen ikkunasta kun sängyllä loikoillaan imettämässä, lukemassa ja muuten vain laatuaikaa viettämässä. Paria oravien perheriitaa olemme siinä seuranneet, räkättirastaiden kamikaze-esityksiä myös, unohtamatta tietenkään vuodenaikojen vaihtumista.

Toinen puu on suoraan ikkunan kohdalla, pystyynkuollut kuusi. Olemme valittaneet siitä huoltoyhtiöön useita kertoja ja vaatineet sen poistamista, koska ensimmäisessä isommassa myräkässä se todennäköisesti kaatuu ja tulee ikkunasta sisään. Huoltoyhtiö kiletäytyy poistamasta sitä, koska se on 50cm tontin rajan ulkopuolella, toisen kaupungin alueella. Se harmittaa aina kun näen sen (eli monta kertaa päivässä) ja eilen illalla kieltämättä vähän hirvitti mennä nukkumaan.

Nnnnoh, kuopus otti maitoa yöllä, nukahti, ja minä jäin kuuntelemaan myrskyä. Kello mukavasti vähän vaille kolme, olin ehtinyt nukkua pitkän pätkän ja toinen pitkä pätkä oli vielä edessä. Silloin kuului iso rymähdys. Loikkasin sängystä varmana siitä, että nyt se kuollut puu on keskellä tietä. No, eipä ollutkaan. Se meidän ihailemamme puu oli katkennut keskeltä ja rymähtänyt vasten taloa. Sen latvus on osunut juuri meidän lastenhuoneen ja naapurin lastenhuoneen väliin. Kun sen tajusin, vapisutti niin etten ihan hetkeen saanut unta, lisäksi latvuksen oksat raapivat lastenhuoneen ikkunaa kuin mielipuoli Klonkku-armeija. Nyt aamulla näkee selvästi että puu on ollut aivan läpimätä.

Eikä siellä ******* huollossa vastata.