Haa! Luuletteko että minut on nyt leikattu ja toivun hyvää vauhtia? Kuulkaas, ei tämä elämä niin yksinkertaista ole. Minulla on flunssa. Kuume on jo ohi, mutta kova yskä jatkuu. Kun on aivastellut episiotomian kanssa, niin ei halua yskiä minkään muunkaan leikkaushaavan kanssa. Tänä aamuna kurvasin hikipäissäni terveyskeskukseen, minulta otettiin verikokeet taudin laadun selvittämiseksi ja tulosten mukaan joko aloitan hätäantibiootin - tai sitten en.

Muunkinlaista jännitystä meillä on ehtinyt olla. Torstai-iltana mies tuli kuohuksissaan jättimäisestä marketista kotiin ja kertoi löytäneensä kassojen läheltä itkevän pikkutytön. Muut ihmiset olivat vain kävelleet ohi, mutta mieheni otti hänet syliinsä ja vei kassoille kuulutusta varten, jäi vielä odottelemaan vanhempia. Vanhemmiksi paljastuikin tuttavapariskunta, joita emme ole ehtineet tapaamaan muutamaan kuukauteen. Olin todella ylpeä humaanisti toimineesta miehestäni, ja tietysti vannoin mielessäni pitäväni omia pikkuisiani paremmin silmällä. Seuraavana päivänä kirjastossa kirjastonhoitaja talutti 1,5 -vuotiaani luokseni ja kertoi poimineensa hänet takaisin ulko-ovelta. Minun puolustuksekseni mainitsen, että kirjasto on aika pieni.

Myrskyssä ikkunaa vasten kaatunut puukin on sekin nyt siistitty tienvarren risukasaksi; mies voitti vedon ylivoimaisesti. Operaation ikkunasta seuraaminen oli lapsista todella jännittävää, ja sainpa siinäkin asiassa hieman nokilleni: olin koko ajan puhunut että miehet tulevat kaatamaan puun, mutta sieltäpä tulikin mies ja nainen. Hahaa! He kaatoivat myös sen pystyynkuolleen puun, ensin vähän empivät, kun se sattuu olemaan toisen kaupungin puolella, mutta käskin heitä lähettämään niille laskun. Tuskin lähettävät, mutta ihanaa että sekin on nyt hoidettu.

Mutta nyt, rakkaat lukijani, pitäkää peukkuja yskän häipymisen puolesta. Minä ihan totta haluan sinne leikkaukseen nyt, kun isälläni ja siskollani on liput varattuna ja maksettuna ja kotiapuakin on tulossa!

[muoks. Lääkäri soitti, eikä verikokeessa ollut merkkiä bakteeritulehduksesta, joten estettä leikkaukselle ei ole. Jii-haa! Ja leikkauksen jälkeenhän saan ottaa kodeiinipohjaisia, oikeasti tehokkaita yskänlääkkeitä, koska silloin ei enää ole mitään sappirakkoa, jota ne voisivat ärsyttää! Hahaa!]