Anna Kortelainen. Onko tuttu nimi?

Anna Kortelainen on ollut hyvin esillä eri bonusketjujen jäsenlehdissä, käsitteleehän hänen uusi kirjansa Päivä naisten paratiisissa nimenomaan kuluttamista, ja kerrankin positiivisessa valossa, joten ideaalia asiakaslehtikamaa siis. Luin Pirkasta ihan kiinnostuneena hänen ajatuksiaan siihen asti, että karvat nousivat niin tankeasti pystyyn, että piti tehdä jotain ihan muuta välillä. Pirkassa nimittäin kirjoitettiin, että kirjailijatar Anna Kortelaista huvittavat askeetit, joilla ei mielestään ole mitään tekemistä kuluttamisen kanssa.

"Askeetti jos kuka tarvitsee himoshoppailijoita, muutenhan hän ei voisi tuntea ylemmyyttä. Askeetti määrittää usein identiteettinsä kuluttamisen kautta. Paradoksaalista onkin, että hänen elämässään kuluttaminen voi nousta paljon tärkeämpään rooliin kuin shoppailijalla."

Voi voi hyvä Anna Kortelainen, puheessasi on totta toinen puoli. Minunlaisellani askeetilla kuluttaminen tosiaan on aika suuressa roolissa, sen verran monta yötä olen joutunut miettimään että ostanko lapsille jugurttia vai juustoa. Itsestähän ei niin väliä ole, kyllä hyvä perheenäiti kestää syömättäkin tarpeen tullen. Eikä vaatteita yksinkertaisesti osteta. Mutta se minusta tuntuu pahalta, että sinä oletat minun kuitenkin tuntevan tästä kurjuudesta jotenkin ylemmyyttä, ja vieläpä pidät sitä huvittavana

Myös kulutuskriittisyys voi olla aikaaviepää puuhaa. "Onhan paljon helpompi hankkia vaatteensa ja tavaransa sieltä mistä muutkin. Eri asia on käyttää paljon rahaa, aikaa ja vaivaa siihen, että näyttää kulutuskriittiseltä ja kapinalliselta."

Herranjestas Anna Kortelainen, millä vuosikymmenellä sinä elät? Itse painotat kirjassasi sitä, miten shoppailu antaa naiselle valtaa vaikuttaa, mutta valtaa ei siis saisikaan käyttää markettiketjujen ulkopuolella? Nyt tuntuu siltä kuin sinä luulisit että me kulutuskriittiset sanoisimme teille himoshoppailijoille, että te himoshoppailijat olette ihan tyhmiä, ja siksi sanot nyt että me kulutuskriittiset olemme tyhmiä ja sitäpaitsi paljon himoshoppailjempia kuin te itse koskaan voisitte olla.

Kuule, ei me olla.