Jouluvalmistelut ovat hyvässä vaiheessa, eivät pelkästään vaiheessa. Päätimme ottaa hyvästä neuvosta vaarin ja riitauttaa sen mahdollisen asumistuen takaisinperinnän, joten pystymme siis järjestämään joulun lahjoineen ja ruokineen. 

Minähän aloitin lahjontavalmistelut ajoissa, joten viime hetken päänraapimisilta ruuhkaisissa marketeissa säästyttäneen. Tosin omalle kuopukselle emme ole vielä hankkineet mitään. Millä voi ilahduttaa ihmistä, joka rakastaa lähinnä silittelyä, suukottelua ja kutittelua ja roolipelinoppia? Ne kuuluvat tässä kodissa perusvarustukseen, joten niitä ei oikein voi lahjoittaakaan.

Kotia on siivottu ja puunattu. Oikeasti siistiä meillä ei tule olemaan niin kauan kuin täällä on lapsia, mutta muutama tyhjä pinta sekä pyyhityt kaapinovet ja lattiat riittävät. Löysin jopa jouluverhot ja laitoin ne keittiön ikkunaan, viime vuonna en tainnut jaksaa. Lastenhuoneesta keräsimme kaikki rikkinäiset ja tarpeettomat lelut pois - ja silti sinne jäi niitä riesaksi asti. Tuo lelumäärä on kyllä täysi mysteeri, me emme osta lelun lelua muutoin kuin jouluna ja syntymäpäivinä (ja silloinkin suosimme aina kirjoja), mutta silti niitä on ihan hirvittävä määrä. Valehtelematta jätesäkillisen keräsin pois, huomatkaa, lasten avustuksella, ja säkki odottaa nyt kulkeutumistaan Kierrätyskeskukseen.

Joulukortit taisivat jäädä viime vuonna lähettämättä, mutta tänä vuonna sekin asia hoidettiin kunnialla pois päiväjärjestyksestä jo ennen viimeistä päivää. Olen oikein ylpeä itsestäni.

Ruoat ovatkin ainoa asia, joka on vielä hankkimatta. Tein eilen miehelle rakastavin käsin puolimetrisen listan, jonka koristelin tontuilla ja sydämillä. Marketit ovat helvetillisiä paikkoja näinä päivinä, ja toivon hänen voivan keskittyä listaan kuin ponnistava synnyttäjä kiintopisteeseen. Näin hänen mielensä säilyisi kirkkaana ja hän muistaisi työnsä päämäärän: onnellisen perheen.

No joo. Listalta löytyy suklaan ja kinkun lisäksi lähinnä laatikoita ja juureksia keittoa varten. Tässä perheessä rakastetaan kinkkua, ja ajattelin tänä vuonna tehdä joulun jälkeen vain juureskeittoa siihen asti, että kinkku on syöty. Sitten voikin ostaa alennusmyynnistä toisen kinkun.