Vastuullisena ihmisenä tunnen velvollisuudekseni varoittaa Teitä: Te, jotka pelkäätte käsityöblogien lukemisen aiheuttavan hengenvaarallista kutomiskuumetta tai mahdollisesti kivesten kutistumista, voitte jättää tämän postauksen lukematta. Tämä ei ole käsityöblogi, mutta tällä kertaa luvassa on käsityöpostaus. Eikä käsityö tässä välttämättä tarkoita sitä, mitä jotkut ehkä ovat tottuneet sen tarkoittavan.

Näköjään minulle ei sitten mikään keskitie sovi. Kun alan seurustelemaan, menenkin naimisiin. Kun teen lapsen, niin teenpä samalla kolme. Kun käyn keikalla, niin käynpä sitten kaikilla keikoilla. Kun rupean kutomaan, niin sitten kudonkin urakalla. Syksyllä muu perhe sai tarpeeksi tumppuja, sukkia ja villapaitoja (tässä yksi herkku todisteeksi, ohje on Ruuturekko kirjassa Kalevalaneuleet)

30185.jpg

joten jatkoin sitten joululahjoilla. Kutomusten kohteet loppuivat jo joulukuun alussa, joten hankkiuduin kutojaksi pikkuyritykseen. Parinkymmenen kaulurin ja muutamien vanttujen jälkeen iski tyhjien puikkojen pelko, joten soittelin suvun läpi. Sain luvan vain yhden ääliöhelpon ponchon valmistamiseen:

Tuosta ei moneksi tunniksi iloa saa (kuva Novitan ilmaisohjeesta). Vaikka kuinka maalailin kuvia muhkeista palmikoista ja untuvankeveistä pitsineuleista, ei kukaan innostunut. Siinä vaiheessa jo tajusin että ei tämä ehkä ihan normaalia ole, ihminen soittelee hädissään vieraille anellen kudottavaa. Surullista, kuinka alas sitä voikaan ihminen vajota.

Keksin kyllä hetkisen nikoteltuani ratkaisunkin: aloin kutoa itselleni. Hidastaakseni työtä aion suunnitella mallin itse. Langaksi löysin laatikosta metsänvihreää Isoveljeä, juuri sopivasti villatakkiin (tämmöiset laatikot ovat hyvät olemassa). Kohta on takakappale valmis, ja minun on pakko päättä mitä niihin etukappaleisiin tulee. Todennäköisesti Viikinkineuleet-kirjan inspiroimana jotain vetoketjun viereen, mutta mitä sitten helmaan? Tämänkö mukaan irtonainen kappale, joka sitten ommellaan kiinni? Mutta sitten eivät varmasti vetoketjun vieressä oleva kuviot sovikaan, ja niiden kokonaan itse suunnitteleminen yhteensulautuviksi on kyllä minun kykyjeni yläpuolella. Hmm. Luvassa harmaita hiuksia ja hampaanpurentaa.

Ja yhteystietoni löytyvät tuosta ylhäältä, jos joku haluaa tilata itselleen tai lahjaksi vaikka villapaidan.