Te varmaankin haluatte palavasti kaikki tietää, mitä meidän perheen Kelarintamalle kuuluu. Nnnoh, mies ei ole vieläkään saanut helmikuultakaan kotihoidontukea, se pitäisi saada siis kaksinkertaisena nyt maaliskuussa. Epäilen.
Eräs virkailija antoi ymmärtää että paljon puh(k)umani 800e työmarkkinatukea olisi tosiaan mahdollista saada pienellä kikkailulla takaisin, mutta sitten selvisi, etteipä olekaan. Jos lapsia ei viedä laitokseen, eivät vanhemmat saa rahaa. Hienoa, että näin tosiaan tuetaan vanhempien mahdollisuutta kasvattaa omia lapsiaan. Luulisi että työssäkäyntini lapset kotihoidettuina vakuuttaisi virkailijat siitä, etten ole ollut estynyt ottamasta työpaikkaa vastaan, mutta eihän tässä edes ole siitä kyse. Kun paperissa lukee ettei kotihoidontukea ja työmarkkinatukea voida maksaa samaan perheeseen, niin ei voida. Nyt tietysti tätä kirjoittaessa tulee mieleen että onko kotihoidontukea pakko nostaa, mutta taitaisi mennä niin monimutkaiseksi että olkoot.

Minun pitäisi olla oikeutettu nyt myös soviteltuun työmarkkinatukeen koska olen osa-aikainen, mutta koska palkkani on Kelan laskentamallin mukaan saatu 300e todellista suuremmaksi ja työmarkkinatuesta on vähennetty kotihoidontuki joka sekin on jotenkin saatu paisutettua 512 euroon vaikka on oikeasti noin 400e, niin maksettavaksi jää kaunis, pyöreä nolla. Tämä Kelan laskentatapa jota palkassani käytetään, on ihan pakko kirjata tänne:

Palkkana on käytetty laskennallista kuukausipalkkaa, joka on saatu jakamalla ajalta 6.2.2006. - 28.2.2005 saamanne palkka XXX,27 euroa ajanjaksoon sisältyvien laskennallisten työpäivien lukumäärällä ja kertomalla näin saatu päiväpalkka luvulla 21,5.

Aukesiko heti ensilukemalta? Noin palkkani kuitenkin nousee nelinumeroiseksi. Ja tuo vuosilukuvirhe voi olla vahinko, tai sitten siinä tosiaan mitataan aikaa jollain Kelan ihan omalla tavalla.

Asumistuesta ei ole vieläkään tullut päätöstä, hakemukset tein helmikuun toisella viikolla. Jos tästä tulee jotain takaisinmaksua, niin aion ruveta inhottavaksi. Jos nettisivulla voi laskurin avulla saada tiedot sekunneissa, niin ei toimistossa voi samaan asiaan mennä viikkotolkulla aikaa. Ei ainakaan terveen järjen mukaan, mutta sehän ei taas Kelaa koske. Mahdolliset liikamaksut ovat siis sitten Kelan omaa syytä, voivat kuitata sen vaika siitä saamatta jääneestä 800 eurostani.

Tällä hetkellä ainoa sujuvasti Kelalta tuleva raha on lapsilisä. Näin kirjoittamalla saan todennäköisesti senkin asian jotenkin syttyröitymään.

Muistakaa ihmiset: jos aiotte tehdä lapsia ja hoitaa heidät itse, käykää ehdottomasti ensin lukiossa pitkä matematiikka ja hankkikaa juristin koulutus. Kaiken varalta ottakaa vielä puoliso varakkaasta suvusta.