Yleensä sellaiset ihmiset jotka toistelevat "En ymmärrä miten joku voi -" "En ymmärrä miksi aina pitää -" jne tuntuvat hieman yksinkertaisilta. Jos sattuu omaamaan noin kamalan heikot ymmärryksenlahjat, niin pitääkö sitä niin kauheasti muille kuuluttaa? Minun mielikuvituksessani ei ainakaan ole mitään vikaa, ihan hyvin voin kuvitella muiden tekemisille ja tekemättä jättämisille motiiveja.

Nyt aion kuitenkin sortua siihen itse. Katsokaa, näin: En ymmärrä, miksi jotkut ovat niin hirveän huolissaan siitä lintuinfluenssasta. En ymmärrä, en kertakaikkiaan. Ihan yleisesti on tiedossa ettei koko koko pöpö edes tartu ihmisestä ihmiseen, ja aika harvalla täällä on mahdollisuudet olla niin intensiivisesti tekemisissä lintujen kanssa, että saisi tartunnan sairaalta linnulta. Eikä kukaan koko maailmassa ole vielä saanut tartuntaa luonnonvaraiselta linnulta. Vielä ei ole edes varmaa, kuinka voimakas tauti olisi muuttuessaan ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi, tulisiko pelkkä aivastus, vai lähtisikö henki.
Ja sitten kun miettii esimerkiksi aidsin ja malarian ja pelkän ripulinkin tappotilastoja, tuntuu yhä vieläkin surrealistisemmalta, että joku on huolissaan taudista, joka on viidessä vuodessa tappanut alle sata henkilöä. Tavallinenkin influenssa tv-uutisten tietojen mukaan tappaa ainakin välillisesti tuhat ihmistä pelkästään Suomessa. Ja kuinkas paljon niitä ihmisiä siellä liikenteessä kuoleekaan vuosittain? Viitisensataa?

Nyt ei oikein edes saa huumoria nyhdettyä päiväkotien ja kauppojen "turvallisuusohjeista", kun jo kahdessa kaupungissa pullasorsat on myrkytetty ja useita kissojakin on lopetettu.