Minulla on tylsää enkä pääse ulos kuopuksen flunssan takia, en edes uskalla soittaa sille esimiehelle siinä pelossa, että hän paljastuukin ei-niin-ihquksi eikä annakaan minulle lupaa huilia lauantaina, että pääsisin perjantaina maailman pisimmästä aikaa katsomaan Sydän, sydäntä. Siksi aion aukoa päätäni asioista, joista en tiedä mitään.

Kaikki lööppejä vilkuilleet, telkkaria katsoneet ja radiota kuunnelleet tietävät varmasti jo, että Suomessa on suurinpiirtein sukupolvisota menossa. Niiden mukaan VR:n makasiineilla vapunaattona on ollut hirrrrveä mellakka, joka on saanut suurinpiirtein Helsingin pelastuslaitoksen ja kaikki Suomen poliisit aivan polvilleen. Kaikki kohisevat kamalista "aktivisteista", jotka tekevät kaikkensa murentaakseen yhteiskuntarauhaa, ja taas kohistaan mm. siitä, miten vanhempien ote lapsiinsa on lipsunut niin, että tällaista voi tapahtua. Tässä vaiheessa minä sanon että höm, höm. Saatuani yhden suullisen tapahtumakuvauksen paikallaolleelta ja luettuani netistä kaksi, olen sillä kannalla että mitään kauhean kummallista ei ole tapahtunut.

Hamaassa nuoruudessani taisin olla mukana aika vastaavassa tapahtumassa, mutta koska se tapahtui merenrannalla keskellä ei mitään, siitä ei kirjoitettu edes paikallislehdessä; nuoria kuitenkin vietiin putkaan, koska nuoret protestoivat virkavallan ryhdyttyä turhan rajuihin kokonsammutuselkeisiin. Toisella kerralla oli käydä samalla tavalla, mutta poliisisedän pyydettyä kauniisti että väkijoukko alkaisi jo valua kotiinpäin ja että kokko sammutettaisiin huolellisesti, hänen toivettaan kuunneltiin.

Nyt en todellakaan ollut itse paikalla, mutta aion silti väittää, että paikalla on ollut lähinnä tavallisia ihmisiä. Muutama marginaaliääliö oli heitellyt kiviä ja pulloja, ja virkavalta oli himppasen ylireagoinut. Iltapäivälehdistö on taas vetänyt jutun ihan uusiin sfääreihin, ja Suomen kansa on niellyt syötetyn pajunköyden kokonaisena ja halukkaasti. Nyt voikin sitten miettiä että kuka on se joka nauraa partaansa saatuaan nk. nuorison vaikuttamaan pelottavalta ja vastustettavalta asialta.