Nyt on, kuulkaas, ilmassa jotain perin kummallista. Tarkoitan siis muutakin kuin venäläistä savua. Ensiksi mies voitti SM-kisoissa hopeaa (lajia en valitettavasti voi kyllä paljastaa pyrkimyksessäni pysytellä jollain tavalla anonyyminä) ja tänään aamulla söpöisä esimieheni juoksi minut käytävällä kiinni ja kiskoi kädestä huoneeseensa - allekirjoittamaan ihan aikuisten oikean, täsipäiväisen ja noponormaalin työsopimuksen! Sen lisäksi sää viileni ja tuulee! Lotto on jo vetämässä, ja ajattelin tästä hilpaista kiskalle hakemaan raaputusarpaa. Kun on onni myötä, on levitettävä purjeet, eiks ni?

Ja semmoinen hassunhauska juttu tässä vielä on, että tavallisen työläisen palkka maksetaan tuossa talossa etukäteen, tuntityöläisen takakäteen. Syyskuussa saan palkkapäivänä sekä elo- että syyskuun palkan. En vielä tiedä kerronko miehelle, se käskisi kuitenkin laittaa koko summan tylsästi ja keski-ikäiseisesti opintolainan takaisinmaksuun. Minä kyllä vähän ajattelin dvd-soitinta ja/tai Tukholmaa. Mieheni on tosin tämän blogin uskollisin lukija, joten täällä varmaan alkaa tiukahko keskustelu heti tämän seuraavan napinpainalluksen jälkeen.

(Voin kyllä laittaa argumenttini tähän valmiiksi, niin ehkä voin säästää painuksissa olevaa ääntäni:
  • Dvd-soittimen haluaisin hankkia koska se mahdollistaa immaterialistisia elokuvanautintoja jotka piristävät kummasti. Uusia elokuvia ei ole aikoihin saanut videolla, eikä tuota tule oikeisiin elokuviinkaan lähdettyä ikinä. Muistatko muuten että viime viikonloppuna piti mennä, vaan olitpa unohtanut koko jutun? Mikäs siinä, helpostihan minut unohtaa, minähän olen vain vaimosi, joka raataa raskaassa työssä elättääkseen sinut ja perheemme.
  • Tukholman-matka oli vain heitto, kyllä minä tiedän ettemme oikeasti jaksaisi pakata lapsia niin vaivalloiselle reissulle. Minulla on kuitenkin itselläni kivoja risteilymuistoja lapsuudesta, ja olisi kiva edes ajatella että ehkä saattaisin sellaisia lapsillenikin tarjota, vaikka oikeasti en kyllä jaksa. Pitäisi olla mukana joku aikuinen vähän jeesimässä, siis sellainenkin aikuinen josta on lasten kanssa apua, ja joka ei vain maleksi perässä ja katsele nähtävyyksiä.
Oliko niitä muita keinoja kuin syyllistäminen, syyllistäminen ja syyllistäminen? Kokeillaanpa tätä:
  • Dvd-soittimen haluasin hankkia koska kohta on isänpäivä, ja nyt on niin hirveästi tosi hyviä elokuvia saatavilla ja niitä sarjojakin, joista tykkäät. Etkös puhunutkin että olisi kiva katsoa se Lostin toinen tuotantokausi? Ja eikö siinä Taru sormusten herrasta -dvd-paketissa olekin materiaalia kolmeksi päiväksi?
  • Sitä Tukholman-reissua minä ihan sillä ajattelin, ettet tosiaan ole käynyt siellä ollenkaan, ja läpäisit sen virkamiesruotsinkin niin hyvin tässä taannoin. Ajattelin että se olisi vähän niinkuin sinulle sellainen palkinto siitä että opiskelit niin hartaasti ja suoriuduit niin hyvin, ehkä voitaisiin samalla juhlistaa sitä mitaliakin, ja ostaa vaikka niitä kilon Tobleroneja sitä Sormusten herra -maratonia varten. Eiks ni? Anna pusu?
Saapa nähdä miten tässä käy.