Taitaa olla blogihistoriani aikana ensimmäinen kerta, kun käytän saman otsikon toisaalleen, mutkunmutkun aamuvuoroviikko ja mies lähdössä Tallinnaan ja kaikkea muuta. Ei oikein luovuus kuki, ja pahoittelen sitä, mutta haluan silti ihan hirveästi kertoa mitä täällä tapahtui eilen illalla, enkä malta odottaa sen verran että kooma hälvenee, sillä - ei se välttämättä hälvene.

Nnnoh, röhnötin illalla sohvalla puolitorkuksissa ja katselin huttuelokuvaa. Isommat lapset hommasivat samassa huoneessa jotain, mies puhui puhelimessa toisessa huoneessa, ja sitten kuului naurua jääkaapista. Hieroskelin silmiäni ja yritin keskittyä elokuvaan paremmin, mutta sitten kuului taas naurua jääkaapista. Uskalsin jo vilkaista sitä sohvan selkänojan yli, mutta ihan tavalliselta se näytti, vaikka hervotonta naurua kuului edelleen. Huulet ja muut stressitilanteissa kylmenemään tuppaavat ruumiinosat kylmenivät, ja sydän jyskyttäen nousin sohvalla ylemmäksi nähdäkseni jääkaapin ihan kokonaan, pelkäsin varmaan näkeväni jotain aika ikävää. Sen sijaan näinkin jääkaapin eteen vedetyn tuolin ja oven alta näkyvät varpaisillaan olevat pikkulapsen jalat, ja ovi näyttikin tosiaan olevan raollaan, kun sitä adrenaliinin terästämin silmin katsoi.

Hiippailin lähemmäksi katsomaan mikä ihme siellä jääkaapissa voi olla niin hauskaa, että kuopus jaksaa siitä noin kovasti huvittua. Jääkaappi siivottiinkin vasta vähän aikaa sitten, eikä siellä pitäisi olla mitään sellaisia jääsköjä jotka huomaavaisesti tanssisivat katrillia lapseni iloksi. Nnnoh, arvaatteko mitä se lapsi teki? Nnnnooh, minäpä kerron! Jääkaapin keskihyllyllä oli kiiltäväkylkinen kattila täynnä italianpataa. Keskihylly on kuopuksen kasvojen kohdalla, kun kuopus vetää siihen sen tietyn tuolin. Kuopus siis peilaili itseään jääkaapissa olevan kattilan kyljestä, ja kikatusreaktion laukaisi peilikuvan venyminen kuopuksen varvistelun tahdissa! Näky oli niin höpösuloinen että kohta sitä taivasteli koko perhe, ja nauraa saatiin niin vesissä silmin että melkein piti lattiat pyyhkiä.

Haastanpa muuten teidät kaikki peilailemaan itseänne kattilan kyljestä. Ruokalusikka käy, jos on asiat niin kehnosti, että sopivaa kattilaa ei löydy. Missä vaiheessa tämänkin asian hauskuus unohtui? Ihan tylsää olla näin aikuinen.