Isosisko kirjoitti tänään asiasta, jota olen tullut ällistelleeksi itse omassa mielessäni jo pitkään. Siis, köh, missä mielessä lapsen voisi olla haitallista kasvaa perheessä, jossa on vain naisia? Tai vain äiti? Maailman sivu naiset ovat hoitaneet lapset omin nokkineen siskojen, tätien ja toisten äitien avulla. Isien osuus lastenhoidossa on edelleen niin vähäinen, että omaakin miestäni, joka on tällä hetkellä koti-isä, pidetään urheana ja jaksavana ja oikeana sankarina - vaikka ei tee mitään sen kummempaa kuin hoitaa omia lapsiaan. Montaako naista jaksetaan siitä ylistää?

Laki hedelmöityshoitojen sallimisesta vain tiukasti heterouteen sitoutuneilta olisi järkevän kuuloinen vain siinä mielessä, että avioeroprosentti olisi Suomessa jotain älyttömän matalaa, mitä se ei luonnollisestikaan ole. Tälläkin hetkellä avioerojen takia syntyy useita uusia perheitä, joissa lasten pääasiallinen huoltaja on äiti. Pelkkä äiti. Pitäisikö sellaisista perheistä sitten kerätä lapset pois? Eihän kaikilla lapsilla ole alustakaan asti ollut isää, kun hedelmöityshetken jälkeen tyyppi onkin ollut sitä mieltä, että kiitos, mutta ei kiitos. Pitäisikö sellaiset vauvat poimia talteen jo synnytyslaitoksella heteronormatiivisuuden varjelemiseksi? Entäs leskien lapset?

Hedelmöityshoitojen salliminen vain aviopareille kuulostaa vieläkin kummallisemmalta sen jälkeen, kun toteaa että sitä ajavat vain keski-ikäiset miehet. Todennäköisesti samat miehet, jotka eivät salli seksinoston kieltävää lakia. Laittaapi pienen ihmisen todellakin miettimään, mikä se naisen valta oman vartalonsa yli tänä armon vuonna 2006 on.