Kyllä se kesä taitaa nyt olla ohi, kun maa on jo liki kauttaaltaan valkoinen. Kesä 2006 oli kyllä kummallisin mutta samalla hauskin kesä ikinä. Hauskuutta loi ensimmäistä kertaa käytössä ollut oma löysä raha, mielettömän hyvä musiikki ja runsas keikkatarjonta jota kävin ihan ulkomailla asti nauttimassa, ja ne lukuisat ihanat ihmiset, joihin minulla oli kunnia tutustua. Kyllä, minä saatan tarkoittaa juuri sinua!

Kummallisuutta sitten loivat nuo hauskat asiat, joiden kautta valkeni nykyisestä elämästä ja parisuhteesta pari karua asiaa, joihin oli pakko saada muutosta. Niitä onkin pureskeltu tässä koko syksy, ja luulisin, että talveen voi siirtyä kuin puhtaalle sivulle. Avioero oli sanan päässä, mutta se sana jätettiin sanomatta.

Nyt kun voisi vielä koteloitua ja horrostaa kevääseen. Tiedättekö miten helvetillinen työ on järjestellä eteisenä toimivaan keittiön nurkkaan (wii lööv juu, arkkitehdit!) kolmen lapsen ja kahden aikuisen talvitamineet? Kesätamineistä syystamineisiin siirtyminen oli helppo pala: pari takkia lisää ja sandaalit kaappiin. Nyt pitää laittaa viisi pari lenkkareita ja viisi paria kävelykenkiä pois ja päättää mitkä niistä säilytetään ja mitkä laitetaan kiertoon, jättää viisi paria kumisaappaaita sillä niitä täällä totisesti tarvitaan, etsiä seitsemän paria talvikenkiä ja ostaa kahdeksannet, hylätä innokkaitten sukulaisten lahjoittamia talvikenkiä x paria huonon kuntonsa ja karmeutensa tähden, hakea varastosta kaksi toppatakkia ja kaksi toppahaalaria, ostaa yksi toppatakki, yhdet toppahousut ja yksi toppahalari kera kolmien toppahanskojen, yhden kaulahuivin ja yhden pipon, luoda tilaa seitsemälle parille villasukkia ja kaulahuivi- ja kauluriröykkiölle unohtamatta epälukuisaa määrää lapasia ja sormikkaita, jotka olivatkin jo paikalla. Eikä meillä siis ole eteistä. Keittiön nurkassa on karvalakkinaulakon lisäksi yksi kaappi, jossa voi säilyttää ulkoiluun liittyviä varusteita, ja se onkin tupaten täysi, edellämainittujen lisäksi sinne on ahdettu villapaitoja joille ei ole tilaa kaapissa, pyöräilykypärät, leijat ja yhdet rullaluistimet, joita kukaan ei käytä. Kolme viimeksi mainittua tavararyhmää voisikin siirtää pois, mutta minne? Tilalle mahtuisi sitten luistimia ja muuta talveen selkeämmin liittyvää sälää. Paitsi että jos luistimet otetaan esille, olisi kypärienkin hyvä olla esillä. Paitsi, etteivät ne mahdu olemaan esillä yhtä aikaa.

Ah, ma kärsin.