Heräsin päiväunilta kauhun vallassa; oli ihan hiljaista. Hyppäsin sydän kurkussa ylös sängystä ja läksin tarkistamaan tilannetta. En löytänyt möhjöä lattialta hurjan sauvasekoitinonnettomuuden jäljiltä enkä avoinaista ovea ja ikävin sanoin alkavaa lappua, vaan sohvalle nukahtaneen kuopuksen ja tyynenä kirjaa lukevan miehen, joka selvitti keskimmäisen olevan yläkerrassa ja esikoisen elokuvissa. Olkaa hyvä ja vetäkää valitsemanne kokoinen raksi seinään. Tuollaista hiljaista hetkeä ei ole ollut koskaan ennen.

Meinasin saada hiljaisesta hetkestä hyötyäkin. Ykkösellä olisi mennyt mielenkiintoinen ohjelma yhtä aikaa lastenohjelmien kanssa, joka siis tarkoittaa etten olisi voinut sitä katsoa. Nyt kun lapset olivat poissa sekä taju kankaalla, olisi katsominen onnistunut - ellei ykkösellä olisi ollut lähetyskatkosta.

Ai niin muuten, että voikin Jyrki Katainen olla tyhmä. Ihan televiisiossa kehtasi toivoa Harri Jaskarin jutulle nopeampaa käsittelyä, että herra porvari pääsisi vaalirientoihin. Mitäs meistä kansalaisiksi kutsutuista tavallisista tallaajista, eihän meistä niin väliä ole. Ihan hyvin voi meidän ohitsemme herra isoherra kiilata. Voi voi. Jotenkin minusta tuntuu, että Katainen ei oikeasti edes huomannut lipsauttaneensa sammakkoa. Muistissa on vielä erityisen tarkasti se, kuinka Katainen arvosteli demareita hoivavastuun siirtämisestä yksilöstä yhteiskunnalle. Niinpä, mitä sitä lasten ja vanhusten hoidosta maksamaan, kun senhän voi sälyttää "yksilön" - eli naisten - harteille, ihan ilmatteeksi hoidettavaksi.

Edit: Juuri saamamme tiedon mukaan ykkösellä ei ollut lähetyskatkosta, vaan lapset olivat virittäneet kanavan pois kohdaltaan. Mä voisin vaikka vähän kärsiä.