Kylläpä täällä on tänä aamuna taas harjoitettu tiukkaa haircuttia. Kuopuksen helposti hamppuuntuvat takahaivenet saivat kyytiä; nyt on henkilöllä raikas korvat ja niskan paljastava pellavanvaalea leikkaus, jonka yleisilme on hieman rikottu - yrittäkää itse leikata tasainen malli 2,5 -vuotiaalle ihmishyrrälle. Hauskaa oli, kun harvakseltaan selviä lauseita puhuva ihminen kysyi "Onko tämä joskus valmis?"

Keskimmäisen kanssa vietettiinkin sitten rattoisa sota. Jo selän puolelle yltävä sotkukasa sai sekin kyytiä, kun lapsiparka oli jo ilmeisessä vaarassa joutua mörököllien omaksiluulemanaan heille napatuksi. Nyt ei ole. Niska lisäksi paljastuu kaksi söpöisää korvannipukkaa (ehjää, saanen huomauttaa), ja suureksi yllätykseksi kaikille paljastui, että keskimmäisestäkin on tullut tummahiuksinen. Oho. Ja näyttää nykyisellään ihan koululaiselta, mutta äärettömän vihaiselta sellaiselta. Lupasin, että heti kun hiusharjaa ja pompuloita ei juosta enää karkuun, saa pitkä tukka kasvaa takaisin. Vastaukseksi sain synkkää jurotusta. Hou hou hou.

Esikoiselle riitti vain latvuksien nipsuttelu. Siitä selvittiin viidessä minuttissa ja vain yhdellä "mun peppu puutuu!" -naukaisulla. Onnitteluja otetaan vastaan!

Sama juttu oikeastaan sitten miehenkin tukan kanssa, paitsi ettei hänen mesihuuliltaan kuultu yhtäkään naukaisua. Minä jo varovasti vihjaisin nipsuttelun lomassa, että yli puolen selän yltävä tukka on ollut hänen hiustyylinään jo kymmenisen vuotta, ja muutos voisi olla tervetullut. Arvatkaapa oliko tänäkään aamuna hauskaa viskellä sellaista hiusmäärä pois omilta kasvoilta. Ei ollut. Pthui. Mies ei kuitenkaan hiusten reippaammalle leikkaukselle lämmennyt, joten taidan joutui nykyisellään vääntelemään hälle nutturaa aika monta kertaa viikossa. Ehkä senkin ajan voisi käyttää johonkin muuhun.

Huomenna julkaisen sitten joululahjani teille. Hieman kyllä jännittää sen vastaanotto, jos voi sanoa 'hieman', kun vatsaa vääntää ja kylmä hiki tihkuu kämmenistä kuin ..jokin runsaasti tihkuva juttu jostain muualta.

Ja jos joku on yrittänyt tavoitella minua sähköpostitse, niin se ei sitten valitettavasti ole onnistunut keskiviikon jälkeen.