Taas yksi aihe josta en olisi uskonut koskaan kirjoittavani: jääkiekko! Kun siis määhän oon lähtösin tuosta Oulu'lläheltä, niin tietenki meilä katottii eile sitte lätkää, kun isäki oli kerra tullu käymää. Ei meilä ylleensä kyllä katota telekkarista mittää urheilua, ku ei se kiinnosta meistä kettää. No, penikat kattoo joskus mäkihyppyä, mutta se on kyllä jo niin outua, ettei sitä varmaa ees lasketa.

No nii, meitä oli sitte sohovalla mää, isä ja kaikki kolome mukulaa, ku miehen kaveri tuli käymää. Ne istu meiän takana keittiösä. Jokerit onnistu sitte luikauttammaa se yhen onnettoma maalisa siinä välisä, ja se kaveri sitte möläytti vähän kummissaa, että tää taitaaki olla Kärppä-perhe, ku me vaan huokailtiin ja buuattii. (Onneksi se oli lähtenyt jo sillo kun Kärpät teki ne viimeset maalit, ku sille ois varmaa tullut märy kurkkuu tai jotaki.) Josaki välisä tulin sitte vilkasseeksi kynsie pureskelulta taakse, nii nehän perkeleet etelän hetelmät tuuletteli sielä meijjän selekien takana ihan hilijaa ainaku Jokereitten surkia peli muka vähä nytkähti etteenpäin. Tajusivat sitte olla senverra hienotunteisia - tai ehkä ne kuiteski pelekäsivät.

Loppuillasta saatii sitte miehe kansa suukopua siitäki aikaa, että onko ne nuo meijjän nuorimmaiset lähtösin pohojosesta vai ei. Kätilöopistollahan ne on syntyny, mutta ne puhhuu äitisä murretta ja on syntynykki minun ihan taatusti pohojosesta lähtösin olevien lantioluitteni välistä, eikä se tuo mies oo siinä paljo muuta teheny ku vähä - no kyllä te tiiättä. Ähkässy. Mun mielestä ne ainaki on siis pohojosesta, mutta miehen mielestä ne on ihan eteläläisiä, jota minen kylä hyväksy yhtää, ku emminä mitää eteläläisiä oo tänne vääntäny, en varmana oo. Sitäpaitti nuo on tosi järkeviä mukuloita.

Nyte harmittaa vaa yks asia: en ehi saaha mun tillaamaa Kärppä-paitaa mitenkään nyt tämä illa keikalle pääle. Lakkasi sitte kynnet kullavvärisiksi, oha se seki jottai.