Istutin viime syksynä tulppaaneita ensimmäisen kerran eläissäni, ja nyt ne kukkia rehottavat aika reteesti. Aika monta kertaa sai kyllä mylvähtää "Älä mene sinne kukkapenkkiin!" niin omilleen kuin naapureittenkin lapsosille ennen kuin tähän pisteeseen päästiin, ja niinpä olenkin sitten usein ja hartaasti antanut silmän levätä punaisissa ja keltapunaisissa kukkasissani. Pari iltaa sitten keuhkoja saastuttaessani silmäilin taas kerran penkkiä hieman lähempää, ettekä kyllä ikinä arvaa, mitä oli tapahtunut.

Nnnnoh, joku oli siististi katkaissut yhden tulppaanin ihan juuresta joko oksasaksilla tai muulla vastaavalla, ja sitten kadonnut kukkaseni kanssa. Aluksi nauratti hirveästi että joku olikin viitsinyt, ja ollut vielä niin huomaavainen että oli kukkasen katkaissut ihan siististi juuresta eikä vain nykäissyt sitä ulos juurimukuloineen. Pari päivää asiaa tuumailtuani ei enää naurata, vaan oikeasti ihmetyttää. Kuka liikkuu saksien tai veitsen kanssa ulkona, jotta voi hetken mielijohteesta napata yhden kukan penkistä? Vai onko jollakin oikeasti niin paljon jaksua, että suunnittelee tuollaisen etukäteen?

Tämän kun vielä yhdistää siihen, että viime aikoina talomme takana on kävellyt edestakaisin iäkäs mies silmät naulittuina ikkunoihimme, joista saattaa hyvinkin nähdä minut pohjalaiseen tyyliin hyvin vapaamuotoisesti pukeutuneena (jos pukeutuneena ollenkaan), niin alkaa tulla sellainen olo, että jospa ei enää ajattelisi ollenkaan vaan keittäisi vaikkapa pannullisen teetä.