Taas on tarjolla hyvä ja kokeiltu vinkki, tällä kertaa aihepiiristä terveys ja kauneudenhoito, ja tutusti aivan ilmainen!

Hoikistut taatusti, kun odotat siihen että olet nälkäinen ja istuudut syömään, ihan mitä vain, painonhallinnan kannalta on se ja sama onko lautasella vesivelliä vai tuhti hampurilaisateria. Syötyäsi muutaman haarukallisen vinkin kannalta oleellista on, että huomaat lautasellasi ruoan seassa taatusti keitetyn koppakuoriasen ja vot! Ei maistu enää ruoka. Voipa jopa yrjökin lentää, jos sattuu omistaman keskivertoa herkemmän vatsan.

Meinasipa kuulkaa eilenkin tässä huushollissa yrjö vähän viuhua. Toinen rotta protestoi uutta siemensekoitusta ja sai vatsansa löysälle. Esikoinen joutui illalla siivoamaan löysän ja kieltämättä haisevan kakan sohvalta kun itse olin pesemässä häkkiä, ja jos läsnä olisi ollut kirveellä varustettu mielipuoli, olisi esikoinen nyt kilon paloina. Sen verran selkäpiitä riipivää ja karmea se yökkimisulina oli. Rotat ehtivät molemmat kipitellä muutamaan otteeseen kakan päältä ja sotkea koko sohvan lisäksi (ei hätää, se on nahkaa ja vanha, sukulaiselta saatu) myös itsensä, joten tietysti minun piti pestä myös rottaparatkin (joista muutaman nimenvaihdoksen jälkeen tuli Nopsa ja Vinku). Sohvansiivousulina jatkui edelleen kun pesin rottia muka tietäen mitä tein, vaikka olin taatusti ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Sitten vasta tapahtui tämän tarinan hirvein osa: lattialla avonaisessa kuljetuskopissa vuoroaan odotellut poikanen meni kopin kanssa ympäri ja jätti ilmeisesti yhden varpaistaan väliin. Se retkotti väärään suuntaan ja vuosi hieman vertakin.

Joku saattaa muistaa että esikoinen pelkää yli kaiken verta ja kipua, myös muiden. Tietysti hätäännyin itsekin kun vastuullani oleva olento meni rikki, mutta esikoinenpa se vasta hätääntyikin. Jos hän oli aiemmin valittanut oksentavansa, niin nyt lapsi myös näytti siltä. Onneksi ulina sentään lakkasi kun vihreys valtasi posket!

Eikä mitään hätää. Soitin kasvattajalle ja sain hyvän ja rauhallisen tietopaketin rottien varvastraumojen hoidosta. Nyt vain mietittään pitääkö Nopsan nimi sittenkin muuttaa Linkuksi.