Eilen meillä oli ensimmäistä kertaa kaupanseinälapsenvahti. Luulisin, että se on aikamoinen saavutus. Takana on jo kymmenen vuotta äitiyttä, ja olen lykännyt tahi pyyhkinyt menon kokonaan pois kalenterista, jos miehelle tai ihan alkuvaiheessa omalle äidilleni ei sopinut jälkikasvun perään katsoa. Tätä tietynlaista lähipiirittömyyttä ei moni ymmärrä. Kun meitä haastateltiin nuorempien lasten päiväkotiin astumisen takia, ei haastatteleva hoitaja suostunut vetämään kohtaan 'Ketkä muut aikuiset ovat lapselle läheisiä?' pelkkää viivaa, vaan pitkän hakemisen jälkeen kirjoitti siihen mieheni siskon, jonka luona olemme käyneet jouluisin ja pääsiäisenä päivällisellä. Katsoin hommaa aika hitaasti, mutten viitsinyt ruveta taistoon kohdan oikaisemiseksi.

Mutta eilen saapuneella tytöllä oli pitkä musta tukka ja huulilävistys. Hän oli hiljainen ja arka, mutta hurmasi ensin esikoisen rotta-agilitytietämyksellään, sitten kuopuksen löytämällä hänelle sopivat/kelpaavat housut (joita lapsiparka jäi karjumaan lähtiessäni) ja pikkuhiljaa keskimmäisenkin tuuppaamatta itseään liian lähelle. Keskimmäisen tiedetään sylkeneenkin päin ihmisiä, jotka kaappavat kyselemättä syliin tahi muutoin  lääppivät ällösti, tämä kaikille lapsia lääppiville tiedoksi. Keskimmäinen osaa myös vihata pitkään ja pysyvästi, ja olenkin joskus miettinyt piikkilanka-aidan pystyttämistä hänen ympärilleen, mutta kun asiaa vaivautuu ajattelemaan yhtään edemmäksi, huomaa että aita pitäisi reiluuden hengessä pystyttää niiden toisia ymmärtämättömien lääppijöiden ympärille. Mur.

Jotenkin tämä elokuva-arviointiosuus, johon olen koko ajan pyrkinyt, typistyy nyt aika kököksi. Transformers, jota menin katsomaan silkan trailerin perusteella, oli kyllä sekin aika kökkö. Olin ilmeisesti sekä väärää sukupuolta että huomattavasti yli-ikäinen, sillä elokuvaa katsoessa en voinut muuta kuin tuhista ärsyyntyneesti, niin ennalta-arvattava se oli. Vaikeaa oli sinänsä huikeita robottejakaan ihailla nopeitten leikkausten takia, joiden takia meinaa vieläkin vilistä silmissä. Niin että voi harmi, leffailta joudutaan varmaan ottamaan pian uusiksi paremman elokuvan toivossa.