Jos siellä lukijoiden sankoissa rivistöissä on muitakin jotka hermoilevat kynsiään pureksien työehtosopimuksia ja niiden puutetta, voin tarjota teille hieman muuta ajateltavaa. Eilen Espoon keskustan juna-asemalla rrrraskaan uimahallireissun päätteeksi saimme seurata varsin mielenkiintoista näytelmää. Poliisi oli hälytetty paikalle viemään ilmeisesti yksin steissillä hengailleet noin nelivuotiaat pojat turvaan. Naispoliisi jututti poikia pitkään ja oikein ystävällisen oloisesti, esittelikin ilmeisesti itsensä oikein kädestä pitäen, että saisi poikien nimet tietoonsa. Rispektiä. Koska poliisin vaatteissa ei-pelottavalta vaikuttaminen pikkulapsen silmissä on liki mahdoton tehtävä, lähtivät pojat kuitenkin hiihtämään matkoihinsa kun jutustelussa päästiin siihen pisteeseen, että autoon olisi pitänyt nousta, ja poliisi perässä. Jos poliisi yritti askeltaa nopeammin, askelsi poikakin. Harmi kyllä, juna saapui, enkä tiedä miten tarina päättyi. Toivottavasti pojat pääsivät pian kotiinsa, säästyivät selkäsaunalta ja saivat jätskiä syödäkseen.

Junamatkan käytin tietysti hyödykseni kertomalla omilleni, miten heidän tulisi toimia vastaavassa tilanteessa. Kun kerroin ettei poliisia saa juosta karkuun, tuijotti kuopus miettiväisenä omia lenkkareitaan, joita hän kutsuu kilpakengiksi, ja arveli että hän kyllä niillä pääsisi niin lujaa, ettei mikään poliisi pysyisi perässä. Hmm. Ja kun kuulustelin nimeä ja asuinpaikkaa, vastasi kuopus etunimensä ja kertoi asuvansa naapurin vieressä. Keskimmäinen sentään luetteli tiedot oikein, joten täytynee toivoa, että eksyvät yhdessä.

Paitsi ettei keskimmäinen ehkä ole niin lainkuuliainen. Vasta täyttämäni pumppusaippua katosi mystisesti lavuaarin reunalta, eikä kukaan tiennyt mihin se on joutunut. Keskimmäinenkin oikein vannoi, että samana päivänä se vielä siinä oli, mutta seuraavalla kerralla enää ei. Illalla mies löysi saippuaputelin pesukoneen takaa tyhjänä, pikkuruinen rähmällään makaava kumipossu vankina sisuksissaan. Pikkuruinen, rähmällään makaava kumipossu on pitkään ollut keskimmäisen suosikkilelu numero yksi.