Siivousmusiikin ykkössijaa pitää tiukasti hallussaan Juustopäät. Jos kuuntelee hevanderia, kuten Tomi Flyckt raskaampaa musiikkia tuttavallisesti nimitti, tulee samalla vähän liiankin energiseksi ja sitten kolhiintuu niin imuri kuin pöytien jalatkin. Jos taas kuuntelee yhtään mitään lössömpää, energiataso lopahtaa, imuri jää lattialle ja televisio avautuu kuin itsestään jalkojen noustessa ah niin mukavasti sohvapöydälle. Juustopäitä kuunnellessa kaikki sen sijaan sujuu oikein mukavasti. Tiesittekö muuten että minun lapseni ovat synnynnäisiä pogoajia? Ovat ne! Oletteko nähneet kolmivuotiasta pogoamassa? Ellette, on syvin myötätuntoni puolellanne. Jos olette, onnittelen!

Siivousmielialan virittäminen juuri kohdalleen on ihmiselle tärkeä asia. Jos on herännyt aamukuudelta, herättänyt ja pukenut lapset, valmistanut aamupalan ja selvittänyt muutaman kriisin, kävellyt lasten kanssa päiväkotiin ja sieltä töihin samalla melkein myöhästyen, tehnyt 8h töitä jalkeilla, kävellyt allekirjoittamaan tärkeitä papereita, kävellyt päiväkotiin kauhealla kiireellä koska virkailija oli jaarittelevaista sorttia, kävellyt lasten kanssa kauppaan, hypännyt sieltä lasten kanssa bussiin jossa kanssamatkustajat taas mulkoilivat ymmärtämättömästi koska rattaissa oli kasseja eikä lapsi (mutta mihin ihmeeseen minä ne kolme raskasta kauppakassia olisin laittanut? Pääni päällekkö? Anteeksi vain että kaapit olivat päässet tyhjenemään ja nyt palkkapäivänä piti ostaa paljon kaikenlaista välttämätöntä, anteeksi vain hirveästi vielä kerran), laittanut kotona lasten ulkovaatteet pesukoneeseen ja ruoan uuniin ja auttanut esikoista läksyissä, niin siivousmielialan on todellakin parasta olla kohdallaan, että mitään ylipäänsä tapahtuisi.

Enkä tänäänkään saanut kuin imuroitua. Lattioiden pesu ei mahtunut jäljelle jäävään aikaikkunaan, ei sitten millään. Nyt pitääkin mennä ripustamaan ne ulkovaatteet, sitten tyhjennän pöydän, täytän tiskikoneen ja pyykkikoneen, sitten suihkutan kaksi nuorimmaista ja leikkaan kuopuksen niskatukan. Hei..! Viitsisikö joku tulla kampemaan arseni ylös tästä penkistä..? Havaitsen yllättävää juurtumista!