Ei taida kovin usein käydä niin, että kun on rentouttavan lauantain jälkeen nukkunut pitkään ja päättänyt lähteä kirpparille kultansa kanssa ihan muuten vaan ja löytänyt sieltä yhtä jos toista tarpeellista - Slayer-kokoelmaa, vaatetta hurjasti kasvavalle kuopukselle ja hemmetin hyvin kirjoja tosi halavalla - niin löytääkin sitten lopuksi jotain sellaista, jota on aina halunnut, muttei ehkä ole ehtinyt vielä tiedostaa sitä. Minulle kävi niin. Tässä hän on, Husqvarna perheompelukone CB-N luokka 12 vuodelta 1947!

1833632.jpg

Kone on nk. kabinettikone, eli koneen saa taitettua pöydän alle piiloon, jolloin pöydän vasemmassa reunassa näkyvä apupöytä irroitetaan ja asetetaan aukon päälle. Kuvassa näkyvät laatikot olivat täynnä aarteita, mukana oli mm. moitteettomassa kunnossa oleva suomenkielinen käyttöopas, kaikki paininjalat ja huoltovälineet, alkuperäinen öljypullo, runsaasti neuloja, nappeja, puolia ja lankarullia. Puisia lankarullia. Eräs oli jopa iskemätön, eli tarrat rullan päissä olivat ehjiä. Tässä kuvasarja osasta aarteita.

1833634.jpg

1833642.jpg

1833639.jpg

1833640.jpg

Mukana oli myös muutama aika herkullinen pikkurasia. Arvauksia näiden iästä otan mielelläni vastaan! Alimmassa on ollut ilmeisesti brittiläisiä lihaliemikuutioita tai vastaavaa.

1833635.jpg

1833637.jpg

1833636.jpg

Jos kuvakavalkadi tuntui tylsältä, pahoittelen. Tässä nyt on vain lähestulkoon samankaltaista tunnelmaa ilmassa kuin lapsen synnyttyä, ja silloinhan kuuluu asiaan sekä räpsiä että julkaista hillitön määrä kuvia. Hienonhieno hiekkapaperi odottaa Y-miehen luona sopivaa hetkeä melko moitteettoman pinnan täydelliseen ennallistamiseen, ja minä ehdinkin jo opetella polkemisrytmin niin, että sain muutaman sauman Y-miehen käsipyyhkeeseen ommeltua. Y-miehen vuorolla löystyi voimansiirtohihna, mutta sepä onkin helppo korjata.

Tämä yhteinen aarre, jota tulemme kaikella taidollamme tarkasti vaalimaan, maksoi sitten 20e.