Kuulkaas, jos haluatte huonoa palvelua niin menkää autokauppaan ja olkaa samalla naisia. Televisiota ja sohvaa ostaessani jaksoin vielä huomauttaa selkäni takana seisseelle Y-miehelle puhuneille myyjille että soon mää joka maksaa, nyt en enää viitsinyt. Eivätkä osanneet edes auttaa etsiessäni autoni maalin värikoodia. No, netistä selvisi mistä sen löydän ja netistä löysin myös liikkeen joka sen minulle sekoittaa, nämä merkkiliikkeet siis vaan kysyivät että mihin minä sitä tietoa muka tarvitsen. Da-aa. Tulipa muuten samalla istuttua kaksi tuntia autossa pahimpaan ruuhka-aikaan, takapenkillä nälkäänsä mankuvat lapset. Aivan turhan takia.

Toinen mainitsemisen arvoinen huono myyjä sattui heti seuraavalle päivälle, tällä kertaa puhelimeen. Olin jättänyt hänen firmansa sähköpostiin yhteydenottopyynnön, jossa selvitin minkä nimistä maalia tarvitsen ja mihin tarkoitukseen, kysyin tuotteen saatavuutta, hintaa ja arviota tarvitsemastani määrästä. Puhelun aluksi hän kertoi että tuotetta on, arvioi tarvitsemakseni määräksi viisi spray-pulloa ja munasi itsensä sitten vasta lopuksi. "Itsekö sinä aiot sen maalata?" hän uteli. Myönsin. "Sitten ansaitset kyllä kymmenen pistettä plussaa. Eikun vielä enemmänkin!" Ehkä se johtuu vain minusta, mutta tekemisteni arviointi plussien arvoiseksi pelkän sukupuolen perusteella on kyllä aika pypystä.

Sitäpaitsi myöhemmin saadessani hinta-arvion toisesta liikkeestä paljastui että mies oli muutenkin sika. Pehmeää oulun murretta puhunut mies arvioi tarvitsemakseni määräksi kaksi pulloa viiden sijaan, lakkaa löytyi kahden desin rasiassa ensimmäisen tarjoajan litran pullon sijaan ja palvelu oli kaikin puolin asiallista, selkeää ja jämäkkää. Ei liene tarpeen mainita että tein tilauksen jälkimmäiseen firmaan, semminkin kun koko setti tuli postikuluineen puolet halvemmaksi kuin sen ensimmäisen niljakkeen tarjous. Kaikki auton maalauksesta ja ehostuksesta kiinnostuneet tuttavatkin aion ohjata sinne.

En ole tainnut muistaa mainita sitä, että manailuni puskurin asennuksen kalleudesta työpaikan tupakkakopissa johti siihen, että nyt on tiedossa tuttavan tuttu joka hoitaa homman, ja kaikilla on hyvä mieli. Miero saa vielä odottaa.

Samoin kyllä siivouskin. Tänään piti vetää koko koti siistiksi, koska lapset poistuivat X-miehelle ja Y-miehellä on omansa, mutta kiitos eilisen Slayerin keikan olo on ollut hieman... hmm... ei-virkistynyt.

tired_classic.jpg