Koska harrastin viikonloppuna niinkin railakasta menoa kuin yksin sateessa aamupäiväkävelyä, ei vasen polveni nyt maanantaiaaimuna taivu. Tai taipuu, mutta ei ilman kurkusta kohoavaa ulvontaa johon liittyy olennaisesti muutama tuskan kirvoittama hikikarpalo otsallain. Tiedossa siis pitkä sairasloma.

Koska aamulla oli siis ylimääräistä aikaa, Y-mies paistoi sämpylöitä. Ja tiskasi. Esikoinen kömpi pöllämystyneenä parvisängystään silmät sikkarallaan, hiukset hajallaan ja kyseli huolestuneena "Mitä täällä tapahtuu? Mitä täällä tapahtuu?" ennenkuin heräsi ja huomasi, ettei nähnytkään unta. Sämpylänpaiston aikana olin jo ehtinyt kirjoittaa uusinta novellia hyvälle mallille ja palailin pariin vanhaan, jotka olin jo ehtinyt unohtaa, kun äkillisesti toinen niistä loksahti auki ja keksin kuinka päähenkilö murhaa miehensä ja anoppinsa. Lisätietoa ruoansulatuskanavan kautta nopeasti vaikuttavista myrkyistä joihin tavallisen ihmisen on helppo päästä käsiksi otetaan kuitenkin kommenttilaatikkoon vastaan hyvin mielellään!

Koska aikaa oli edelleen ennen Y-miehen työvuoron alkua, teimme retken Kiertokauppaan vieden muovikassillisen kirjoja, neljä lastenvaatteita ja kaksi ihmeellisiä kodintekstiilihankintoja, joita on tullut vuosien varrella tehtyä. Se jo sinällään olisi ollut suuri saavutus ja voitto, mutta kun tuli tehtyä niin hemmetin hyviä hankintojakin, ettei tämä yhtään tunnu tältä blogilta! Löysin Reidar Palmgrenin Jalat edellä, kirjan jota olen vuolaasti kehunut täällä aikoinaan, Marianne Keyesin Rachel-kirjan kovakantisena (luin juuri Kuuleeko kukaan enkä voinut olla tyrskimättä), Crichtonin Dinosauruspuiston esikoista ajatellen, sekä pari aika umpimähkään valittua kirjaa, Tibor Fischerin Näin ei voi jatkua kauan ja Kari Aartoman Heteron. Näiden lisäksi löytyi vielä kympällä sininen tv-taso jonka päälle on kätsyä asettaa rottien häkki, se taikoo huoneeseen hieman lisäsäilytystilaa ja mikä parasta, siinä on renkaat alla, joten häkin siirto siivoamista ajatellen on nyt helppoa, ja kaipaamanilainen tonttukuvioinen muka-kappa olohuoneeseen.

Lisäksi sain avata joulukalenterin luukun ensimmäistä kertaa vuosikausiin! Aika kiva syntymäpäivä sanoisin ma.