Vaikka kuinka olen viime aikoina lueskellut kasvatusaiheista kirjallisuutta, tuli tänä aamuna ajettua toisia haukkuva ja tönivä esimurrosikäinen karjunnan säestämänä pois aamupalapöydästä. Eikä nyt meinaa millään jaksaa sovitella kahden leiriytymän välillä siitä, mennäänkö luistelemaan vai uimahalliin. Siivotakin pitäisi, ja patistaa esikoinen rottien häkin putsaukseen. Aamiaistarvikkeet nököttävät pöydällä happanemassa ja tiskit kihisevät keskenään.

Takana on rankka yö. Sain pitkästä aikaa viettää yön kultani kanssa, mutta esiaviolliset riemut jäivät vain haaveeksi lasten pissahätien, janojen ja painajaisten takia. En voi olla ajattelematta tympeitä ajatuksia X-miehestä joka peruutti tapaamisviikonlopun. Seuraavan parillisen viikonlopun olenkin lasten kanssa reissussa, joten tässä voi hyvinkin käydä niin että lapset tapaavat isäänsä vasta maaliskuussa. Tarjosin sähköpostitse mahdollisuutta pitää lapsia ensi viikonloppuna vaikka se onkin pariton, mutta eipä hän kai voi minulle vastata, koska on uusissa naimisissa.

Edelleen en voi olla ihmettelemättä kuinka nopeasti lupaukset joka-iltaisesta iltasadun luvusta haihtuivat joka toiseen viikonloppuun, jonka peruuntuminen ei saa isää haluamaan minkäänlaista korvaavaa tapaamista. Jotkut etäisät kuulema soittelevatkin lapsilleen, meillä X-mies ehdotti että voisin kirjoittaa raportteja elämästämme, ja kun lupasin kertoa kuulumisia hänen niitä kysyessään, ei kysymyksiä ole kuulunut kertaakaan. Mutta koska X-miestä ei sentään voi odottaa kirveen kanssa oven taakse, ei minulla liene valittamista.

Sepä tässä vain jännittää kun minulla on kesäkuussa koko viikonlopun kestävä meno, johon on hotellikin varattuna. Meno on X-miehen tapaamisviikonloppuna, ja olen ilmoittanut siitä puoli vuotta etukäteen, ettei hän sattumalta tule varanneeksi itselleen menoa juuri sille viikonlopulle. Mitäs jos este sittenkin tulee? Onkohan minulla oikeutta olettaa että hän huolehtisi ja maksaisi lapsille hoitopaikan?

Nyt ei auta muu kuin siivota keittiö. Taidan viedä lapset ensin luistelemaan ja sitten uimahalliin, jospa nukkuisivat sitten ensi yönä vähän sikeämmin että saamme Y-miehen kanssa rauhassa ...nukkua.