Kylläpä on päivä tarjonnut hyvää materiaalia blogikirjoitukseen, ei voi muuta sanoa. Ensin selvisi että keskimmäisellä on vesiripuli. Se johti siihen että keskimmäisen kaverin syntymäpäiville meno piti peruuttaa, eikä tietenkään kuopuksen kaverikaan voinut tulla kylään. Sitten esikoinen valitti kurkkuaan ja totesin, että punakka on.

Lapsia ja itseäni ilahduttaakseni päätin lähteä paikalliseen videovuokraamoon hakemaan jotain viihdykettä aikamme kuluksi. Loppujen lopuksi kaikki lapset lähtivät mukaan, vaikka erilaisia kotiinjättöyhdistelmiä ehdotin. Lastenfilmihyllyn edessä näyteltiin sitten sellaista perhedraamaa, että soitin Y-miehelle ja kerroin että jos haluaa auttaa naista mäessä, pakkaa sen kymeniä elokuvia sisältävän ulkoisen kovalevyn muovipussiin ja tulee parkkipaikalle vastaan. Jonkilaisessa sovussa annostelimme karkkia pussiin, kun huomasin että keskimmäinen makasi maassa levähtämässä. Nolostuin, ja varmistettuani että lasta okseta pyysin esikoisen viemään hänet autoon ja siirryin kassajonoon kuopuksen kanssa.

Kassajonossa vierähtikin sitten kymmenen minuuttia, joka on ihan uskomattoman pitkä aika jos edellä on vain kolme asiakasta ja autossa sairas lapsi. Koska se ei selvästikään ollut tarpeeksi rankkaa, ryhtyi kuopus valittamaan ihan hirveää pissahätää, kiemurteli ja tanssahteli tuskissaan. Kun sitten vihdoin selvisi että kassajärjestelmä on kaatunut eikä tytsykkä pysty myymään mitään ulos, ei tarvinnut kauheasti nolostella että lykkäsin karkkipussin lähimmälle hyllynreunalle ja lähdin viivana ulos.

Y-miehen parkkipaikalla seisoi harmistuneen näköinen mies. Ensinnäkin häntä taisi nolottaa kuopuksen kunnioitettavan pitkä lorotus pusikkoon, toiseksi ulkoinen kovalevy ei kuulema toiminut. En ollut yllättynyt, eihän mikään muukaan ollut samaisena päivänä onnistunut. Pari dvd:tä hän oli kiireessä mukaan napannut, ja ensimmäistä kertaa sinä päivänä sattui jotain iloista: yhtä niistä ei oltu nähty aiemmin.

Lienee tarpeetonta sanoa, että kotimatkalla en uskaltanut enää pysähtyä kauppaan vaikka tarvetta olisi ollut.