Haluatte varmaan lukea jo jostain muustakin kuin kissoista? Ei se mitään, kerron niistä silti. Saima painaa jo 80 grammaa! Painonlisäys on jo liki normaalia, enkä ole antanut lisämaitoa eilisen jälkeen. Laktivistina tiedän, miten varovainen on oltava lisämaidon antamisessa, etten emon/äidin oma maidontuotanto häiriinny. Ankero pulskistuu jo yli ihanteellisen 10 gramman päivävauhtia, joten emon maidossa todistettavasti on ytyä. Tätä menoa Ankerosta tulee Tankero.

Olen pohdiskellut syytä Saiman pienipainoisuuteen, ja löysin netistä kohtuullisen mielenkiintoista tietoa. Kissanaaraalla ei kiiman aikana ole munasoluja valmiina odottelemassa siittiöitä, vaan ne irtoavat yhdynnässä. Kiima kestää nelisen päivää. Jos kissa saa paritella silloin mielin määrin, voivat pennut saada alkunsa sillä neljän päivän erolla, ja koska tiineys kestää vain kuutisenkymmentä päivää, on silläkin merkitystä. Meidän kissallahan asui saman katon alla leikkaamaton kolli, joten tässä on yksi hyvin varteenotettava selitys Saiman heikkouteen. Vaikka pentu jo kasvaakin, vielä ei olla selvillä vesillä.

Sitten jotain kevyempää. Y-mies oli meillä kylässä, lapset oli saatu nukkumaan, kynttilä paloi ja niin edelleen. Päätelkää itse, minun äitini lukee tätä blogia enkä voi suoraan sanoa mitä olimme puuhaamassa. Taustahälyksi olimme jättäneet television auki. Kun sieltä sitten tuli mainos jossa todettiin rehvakkaasti "Laatua joka polkaisulla!" ei kummankaan pokka pitänyt, vaan kumpikin sai hetkisen kuluttua kuivailla naurunkyyneliä poskilta ja muualta. Onko tämä liian huono juttu kerrottavaksi? Kai? Ei kai.

Tai ehkä sittenkin on.