En edes yritä höynäyttää teitä, rakkaat lukijani, millään aprillifuulalla. Kävi nimittäin niin ikävästi että illalla päiväkodin porttia raottaessani keksin mielestäni aivan loistavan jekun, ja kysyin innosta puhkuen lapsilta haluaisivatko he tulla työpaikkaani apulaisiksi, sillä sinne kuulema ruvetaan palkkaamaan karkkipalkalla pikkulapsia apulaisiksi. No tottahan he halusivat. Halusivat niin kovasti, että kun riekuin aprillilorua, naamat venähtivät rajusti. Jes.

Kotiovesta sisään astuessani esikoinen tuli ovelle vastaan kuivaillen käsiään astipyyhkeeseen. "Sain juuri tiskattua, ruoka on kohta valmista" väitti hän, ja minä purskahdin nauruun ja kehoitin keksimään jotain uskottavampaa huijauksen aihetta. Siitä esimurrosikäinen hormonihirviö pillahti itkuun huutaen, etten kuulema ikinä usko hänestä mitään hyvää. Tarkemmin asiaa haisteltuani havaitsin että ruoka oli oikeasti valmista, tiskit oli oikeasti tiskattu ja vieläpä aamulla pestyt pissalakanatkin oli ripustettu kuivumaan. Ja minä ääliö luulin että minua yritetään jallittaa! Pyysin mallikkaasti anteeksi, kiitin lämpimästi ruoasta ja tehdyistä kotitöistä. Ruoasta kehuin vielä lisääkin sitten syötyäni, enkä todellakaan turhan takia.

Niin, sitä minä tässä vain mietin että jos nyt tulisi joku sosjaalitäti lapsia haastattelemaan, en varmasti saisi paskapäätä mairittelevampaa luonnehdintaa. Pitää nyt kuitenkin yrittää olla asiaa kauheasti miettimättä, voihan se olla ettei ovikello koskaan soikaan ja kaikki on ollut taas puhetta puhetta pelkkää, sanahelinää silkkaa.

Tämäkin tarina on tosi: töissä työni muuttuu raskaammaksi. Yritän edelleen salata työni ja työpaikkani enkä viitsi kovin tarkasti kertoa, mutta sen voin sanoa että jos tämä kokeilu jää pysyväksi, alan saada vähemmän rahaa ja enemmän rasitusvammoja. Ei ole kiva yhtälö se. Hain jo vapautusta päivähoitomaksustakin vuoden loppuun, syyksi runoilin palkkapussin ohentumisen ja auto-onnettomuuden, jonka takia maksan nyt kahta autoa. Ehdin jo laskea säästäväni siinä satasen kuussa, edellyttäen luonnollisesti että hakemukseni menee läpi, mutta unohdin että keskimmäinen astuu kouluputkeen elokuussa ja iltapäivähoito maksaa 60e/kk. Eli raha siis vain jatkaa valumistaan sormieni läpi.