Yhtäkkiä huomaan törmänneeni ilmiöön, joka saa itsessäni aikaan ärsyyntymistä ja päänkiristystä, joka puolestaan aiheuttaa minussa huvittuneisuutta, koska luulin olevani vuosikausien jälkeen jo täydellinen itsehillinnässäni ja ainakin näennäisessä hyväntuulisuudessani. Tänäänkin kävin, luoja paratkoon, sitä harjoittamassa, vaikka luulin vieväni lapset pelkälle huviretkelle katsomaan pitkänomaista koskialuetta. Toki olisin onnistunutkin, ellen olisi ollut niin tyhmä että tulin ajaneeksi kaikki kalat pohjamutiin, jolloin kuopus ei nähnyt niistä ensimmäistäkään ja katsoi sitten oikeudekseen huitaista minua ja sitten istehtaa polulle riiputtamaan alahuulta. Varsin pitkäksi aikaa. Jolloin toki esikoinen ehti seikkailla itsensä metsän uumeniin, mutta löytyi onneksi vain puolisen tuntia sen jälkeen kun kaksi muuta lasta oli saatu autoon.

Takaisin tähän juuri mainitsemaan ilmiöön. Katsokaas, X-mies perui tämän viikonlopun tapaamisen, eikä siinä mitään, onhan hänellä siihen oikeus, semminkin kun peruminen tapahtui varsin hyvissä ajoin. Nyt olen sitten kuitenkin ajautunut tilanteeseen, johon ei luulisi ihmisen voivan ajautua, kun lapsenvahdin tarve on tiedossa muutama viikko etukäteen. Kas kun juuri tänä viikonloppuna on työkavereiden järjestämät pikkujoulut, jotka sijoitettiin nimenomaan parilliselle viikolle siksi ,että minä paremmin sinne pääsisin. Nyt sitten selvisi jotensakin vääjäämättömällä varmuudella että

  • lapsenvahtiperhe A on matkoilla
  • lapsenvahtiperheessä B sairastetaan sikainfluenssaa
  • lapsenvahti C on karannut kotoa ja sammuttanut kännykkänsä
  • lapsenvahti D on Pohjanmaalla
  • lapsenvahti E on itse janoinen

Lisäksi rouva He-Man menee itse tänä iltana joka sitoo tietysti He-Manin kotiin, työkaverin pikkusisko on ruvennut seurustelemaan eikä malta irtaantua kollinsa syleilystä ja X-miehen sisko on töissä (no yllätys, mitäs en ole pitänyt yhteyttä pariin vuoteen).

Sen lisäksi että koen kirvelevää pettymystä, voin aina pohdiskella sitäkin, onko suvussa piilevällä alkoholismilla jotain tekemistä pettymykseni kanssa. Se ei kyllä sanottavasti piristä.