"Äkkiä yhtenä aamuna herää ja on saanut harmaat hiukset. Sitten hyppää ylös sängystä ja tuijottaa peiliin, mutta ei auta vaikka kuinka huutaa apua."
Ellen, 6 v

”Kymmenvuotiaan mielestä kaksikymppinen on älyttömän vanha. Kaksikymppisen mielestä kolmekymppinen on älyttömän vanha. Ja kolmekymppisen mielestä kolmekymppinen on älyttömän vanha. Siinä se.” Keskonen, Ylioppilaslehti

Enää tasan vuosi että rytisee isosti tasaluku rikki. Ahdistaa jo valmiiksi. Vielä vuosi sitten jaksoin suunnitella että pidän valtavan suuret tasavuotisbileet Y-miehen kanssa joka on kymmenen vuotta vanhempi, mutta nyt tekee mieli lähinnä kaivautua peiton alle ja imeskellä salmiakkikonvehteja.

Mutta koska näin vanhemmiten liikakilot eivät enää niin vain lähdekään, ei se liene viisasta. Sitäpaitsi konvehdin, mutakakun ja karkkipussukan hankkimisreissulla kassalle ehdittyäni jo ostoksiaan pakkaava noin nelikymppinen mies urahti ostoksiani katseltuaan että "Hyi saatana, ei ihme että lapset lihoo". Vilkaisin miestä hymyillen, jolloin mies katsoi aiheelliseksi tarkentaa; "Tämä oli teille". Ennenkuin ehdin sen kummemmin pohtia olenko selitysvelvollinen epätavallisen herkkunpainotteisista ostoksistani vai arvelenko ääneen sedän jättäneen vahingossa aamulääkkeet ottamatta, oli kansanterveyshuolehtija jo poistunut.

Kaupasta kotiin palatessa saimme huomata, että avaimet odottelivat meitä kiltisti kotioven toisella puolella.

Ihan ollaan taas tämän blogin ytimessä.