Raihnaista viikonloppua vain kaikille tasapuolisesti. Kuinkahan todennäköistä on, että juuri silloin kun ottaa kaksi vilkasta pojanmöllykkää luokseen yökylään, iskee jokin nuhantapainen joka verottaa jaksamiskykyä juuri sen rajan alle, ettei ole enää yhtään kivaa, vaan päinvastoin, sipsinmussutus, painimatsit ja kyynärtaivepierut raastavat? Ja mikä hemmetti siinä on, ettei jaksa mennä ajoissa nukkumaan ja sitten herää tolkuttoman aikaisin ilman sitä levännyttä oloa, jonka toivossa sängynpohjalla yleensä aikaa vietetään? Ja mikähän lainalaisuus siinäkin nyt on, ettei nuoriso valu aamiaiselle yhtäaikaa? Aamupalatarjoilu on ollut nyt päällä viimeiset 1,5 tuntia, kun heput ja heputtaret käyvät yksi kerrallaan syömässä sopivaksi katsomassaan rakosessa.

Ärh. Nämä lainajäbät ovat toki tervetulleita, sillä me yksinhuoltajat päätimme vähän yhdistää voimia, ja nyt on minullakin joku jolle soittaa, jos on tarvis tehdä jotain ilman lapsia äkillisestikin. Nyt on siellä päässä parisuhdekriisi, ja koska omani ovat olleet isällään viimeksi joulukuun alussa ja seuraavan kerran ties milloin, voisinpa lyödä vaikka vetoa että oma parisuhteenikin ajautuu kriisiin, jos en pian saa ( viettää sitä puoltatoista tuntia ilman lapsia). Seurustelu miehen kanssa, joka tietää tasan tarkkaan millaista elämä lapsiperheessä on eikä välttämättä halua kokea sitä uudestaan, on ehkä sittenkin aika haastavaa. Mitä vikaa taloyhtiön häkkikellarissa on? Ei siellä kukaan koskaan käy! Pyykkituvalla on pyykinpesu sunnuntaisin kielletty, joten sielläkin saisi olla rauhassa! Ja saunat! Ne ovat viikolla ihan tyhjät!

Mutta ei. Y-mies väittää omaavansa kiinnijääjän karman, ja perustaa uskonsa muunmuassa siihen tosiseikkaan, että kun meni talvella korpimökkiin sähkökitaran ja vahvistimen kanssa leikkimään rokkistaraa vaivautumatta vetämään verhoja kiinni, oli kilometrin päässä asuva ukko ikkunassa virnuilemassa kesken kiihkeimmän tykityksen. Pah.

Mutta ajatelkaamme heti X-miestä, jolla on sentään elämä vaikeaa. niin vaikeaa, etteivät lapsensa ole vieläkään saaneet joululahjojaan ja niin vaikeaa, ettei edes päivätapaaminen onnistu. Nyyh.

Ainiin, nimimerkki Sussuli joka puhuit parivsängystä pari kirjoitusta takaperin, laittaisitko sähköpostiosoitteesi tuolta kommenttilaatikon kautta. Se ei tule julkisesti näkyviin, vaan pelkästään minun rasittuneille ja turhautuneille silmilleni.