Äkillisesti alkaneet helteet ovat saaneet ulkoilmaihmisen minussa siirtymään ylikierroksille, ja muutaman päivän sisään olen ehtinyt tehdä lasten kanssa enemmän asioita kuin normikuukaudessa. Olen lisäksi löytänyt kodin läheltä pellovieruspikinkpaikan sekä puron. Ei paha!

Tämän päiväinen retki Kasvitieteelliseen puutarhaan oli sekä osoitus siitä, että lasten kasvaessa on helpompi liikkua, että siitä, että lasten kanssa liikkuminen on aina oma hommansa. Vaikka kuinka oli tarkoitus mennä lasten tahtiin ja ottaa rennosti, nautiskella mekko päällä liikkumisesta ja humputella kevyesti, sain liskosta pakaraan. Kuopus purki turhautumistaan huitaisemalla kädessä olevalla esineellä, kun kävi selväksi että toista kohdetta en samalle päivälle jaksaisi, mutta lupasin kyllä käyttää lapset Luonnontieteellisessä katsomassa luurankoja heti ensi viikonloppuna. Jos minun jotain on vaikea sietää, kestää ja hyväksyä, niin fyysistä kajoamista satutustarkoituksessa. Olin pukeutunut niin mustanpuhuviin vaatteisiin, etten uskaltanut edes kovin tiukkaa puhuttelua pitää sivullisten häiriintymisen pelossa. Tilanne kuitenkin laukesi hiljaksiin, kun aikamme olimme ottaneet mittaa toisistamme mulkoilemalla ja talsimme lähimpään kahvilaan tankkaamaan uupunutta keskimmäistä. Ärsyttämisäänensävyyn lausuttu vaatimus smurffilimpparista oli niin helppo toteuttaa, että kuopus unohti murjottamisensa silkasta hämmästyneisyydestä. Vasta junassa möksähti keskimmäinen, koska muovikengästä oli pudonnut irroitettava muovikukka.

Tänään tosin jätin suosiolla esikoisen lukemaan huomisiin kokeisiin. Eiliselle retkelle pakotin lapsen mukaan, ja siinä sai käyttää kuulkaa sellaisia suostuttelutaitoja että olen käytettävissä ihan minkä tahansa konfliktin ratkaisua haettaessa, tulostakuulla! Loppujen lopuksi teinixillä oli eilen ihan hauskaakin, kunhan pääsi alkumurjotuksestaan eroon. Jospa nyt olisi vaikka jäänyt jonkinlainen muistijälki siitä että äitiin ja sisaruksiin voi liittyä jotain positiivista, niin että seuraavalle retkelle esikoista pakottaessa ei tarvitsisi pakottaa niin kamalasti.