Seksuaalisesti värittynyt sanasto on eskarilaisen puheissa ruvennut kaikumaan, ja varsinaisesti päätin puuttua asiaan kun kuopus arveli kaverinsa olevan "homostunut tyttöihin". Nyt on sitten terminologiaa selvitelty neutraalisti ja punastelematta. Pyysin kaikkia yhteisesti olemaan käyttämättä näitä sanoja haukkumasanoina, sillä ne jotka niin tekevät, eivät yleensä ole tätä keskustelua vielä vanhempiensa käyneet ja saattavat olla ihan pikkuhitusen verran tyhmiäkin.

Sellainenkin sivujuonne keskustelulla oli, että kuopus myöntää nyt avoimesti olevansa ihastunut eskarikaverittareen. Oppi siitä ettei tykkääminen ole mikään kiusaamisen ja lällättelyn asia kuin niille, jotka ovat asiasta vähän kateellisia, meni perille ihan sukkana! Kevyt ihastumispöhnä pikkupojan kasvoilla on kyllä parasta sydämenrutistajaa maailmassa.

Ihan jo taputtelin itseäni selkään hyvin hoidetusta kasvatustuokiosta, kun keskimmäinen uteli "Äiti, milloin sä heteroiduit?" Hetkisen verran piti tuumailla että mitä kerron ja mitä en. Oma tovinsa meni siihenkin että päätin, mitä kysymys tarkoitti.

Lyhyelle kirjoitukselle lattea loppu, vastoin kaikki moraalisäännöksiäni: Lasten piti mennä isälleen ensimmäistä kertaa 2,5 kuukauteen, ja esikoisen suostuttelukin oli huolella hoidettu. Nyt on sitten keskimmäisellä on nuhaa ja lievää lämpöä, minulla myös. Olenko kauhea hirviösika ja laitanko saastaiset lapseni tartuttamaan viatonta rakkauden hedelmää, vai olenko kauhea hirviösika ja pidänkö lapset kotona, jolloin tapaamistauko, joka varmasti sekin oli jotenkin minun syyni, venyy entisestään?

Että ei muuta kuin päätä seinään taas!