Koska Termostaattori urheasti ryhtyi selvittämään naisille miehisen käyttäytymisen saloja, uskaltanen tehdä samoin oman sukupuoleni osalta - vaikka epäilen kyllä lukijakuntani koostuvan pääasiassa naisista, jotka kyllä jo valmiiksi tietävät homman nimen.

Jos luitte linkin, saitte vihdoin selvyyden siihen, miksi miehet aina sanovat "ihan sellainen tavallinen". Kommenttilaatikossa heitettiin esiin minut kuoliaaksi raivostuttava "ihan sama" ja "päätä sää", joiden käyttöä miehet ilmeisesti perustelevat sillä, että epäilevät mahdollisuuttaan päättää "oikein" häviävän pieneksi, uskovat saavansa osakseen huutoa ja murjotusta ja tahtovat näin ollen luistaa koko päätöksenteosta, jotta konfrontaation uhka vältettäisiin.

Väärin.

Kun nainen kysyy että kumpaako jäätelöä tänään syötäisiin, hän on jo esipäättänyt kaksi tasahyvää vaihtoehtoa. Nainen ei kuitenkaan halua tuntea itseään epänaiselliseksi despootiksi, joten hän tarjoaa kumppanilleen mahdollisuuden tehdä ratkaiseva valinta ja säilyttää samalla miehisyytensä. Kun mies kerta toisensa jälkeen kieltäytyy kunniasta, hän antaa ymmärtää niin monella tasolla naisen todella olevan epänaisellinen despootti, että nainen haluaa lopulta kirkuen kytkeä puolisonsa kellariin kettinkeihin ja näyttää mitä kaikkea kynsienhoitovälineillä voikaan sopivassa mielentilassa tehdä. Näin ei ehkä todella tapahdu, mutta huutoa ja murjotusta kyllä tulee.

Voi olla myös mahdollista että nainen oikeasti haluaa avata mahdollisuuden keskustelulle. Tällöin miehen ei todellakaan tule sitä ylenkatsoa vastaamalla tökerösti "ihan sama", "päätä sää" tai edes "tuo punainen on paljon parempi kuin se sininen". Antamalla mahdollisuuden vaikuttaa omaan lopulliseen päätökseensä nainen viestii miehen olevan tärkeä ja pitävänsä hänen mielipidettään suuressa arvossa. Vastaamalla jollain yllämainitulla tavalla mies naisen mielestä ilmoittaa että hänelle on se ja sama onko hän naiselle tärkeä vai ei, ja kuultaapa rivien välistä se loppupäätelmäkin "koska sinä et ole minulle tärkeä".

Joten voi olla että suhteen onnen mahdollistamiseksi mies todella joutuu välillä keskustelemaan naisensa kanssa. Jos se tuntuu liian suurelta hinnalta ihosta ja lämmöstä, voi olla parempi vapauttaa nainen takaisin markkinoille, joilla hänen mahdollisuutensa löytää valintatilanteisiin paremmin suhtautuva mies eivät tosin ole kovinkaan kummoiset.

Ja kyllä, koska olen jalo, voin kyllä jakaa muutaman vinkin siitä, mitä valintatilanteessa voi vastata, jos asia ei oikeasti kiinnosta eikä liikuta pätkän vertaa mutta naista ei haluaisi tällaisen asian takia jättääkään.

Jäätelötilanteessa ei auta sanoa toista laatua ilman perusteluita. Rommirusina ei siis ole vastaus, mutta "Otettaisko tuota rommirusinaa, kun ei siitä niin kauaa ole kun me syötiin tiikeriä viimeksi" alkaa jo sitä muistuttaa. Mies ilmaisee siis mielipiteensä, ehkä vilpillisestikin, ja kohteliaasti antaa mahdollisuuden muuttaa mieltä vielä kerran. Poikkeuksena sääntöön on jäätelölaadun hihkaisu innostuneesti: "Rommirusinaa! Ai hitsi, mä en olekaan saanut sitä pitkään aikaan, olitpas ihana kun muistutit!". Yksinkertaisen valinnan lisäksi sait naisellesi hyvän mielen siitä että hän sattumalta muistutti mieleesi jonkin jo melkein unohtuneen nautinnon.

Vaatetuspulmissa esimerkiksi uloslähtiessä on syytä harjoitella naisen katsomista keskittyneesti, arvioiden, pää hieman kallellaan. Tee aluksi niin, ja vastaa sitten näin "Tää on tosi paljon parempi, tää näyttää sun päällä niin.. niin.. hyvältä." Äläkä katkaise tiivistä katsekontaktiasi naisen vartaloon, vaikka mikä olisi! Tehosteeksi voit vaikka nielaista. Tätä temppua en olisi itse keksinyt, mutta minulle tehdään sitä säännöllisesti silloin harvoin kun herraseurassa valmistaudun uloslähtöön, ja se on viedä jalat alta joka ikinen kerta. Kysymyshän kun ei alunperin ollutkaan siitä, millä tekstiilillä itseni verhoaisin, vaan siitä, näytänkö hyvältä ja haluttavalta miehen silmissä.

Päivän nyt tarkkana -ilmeen tarjoaa Ankero.