Noniin ihmiset, ura-arpaonni suosi -kummitusta-, joka ehdotti minulle kirjoitustyötä. Valinnan suoritti vasen etusormi silmien ollessa ummistettuna. Onnea! Kiitoksia vielä kaikille uutta uraa ehdottaneille. Tällä viikolla en ole ehtinyt laittaa uusia työhakemuksia menemään, on ollut niin kiire nuokkua illat.

Ennenkuin nukahdan taas, voisin kertoa teille jotain kissoistani. Siis niistä penteleistä. Jos Saima ei olisi tänään riemastuttanut minua tipahtamalla pöydältä kesken kärpäsen metsästyksen, voisin olla niin oikeasti ärtynyt, mutta nyt olen lähinnä kevyen närkästynyt. Sekä Ankerolla että Saimalla on nimittäin kumma viehtymys kulkusiin; heti kun helähdys kuuluu mistä tahansa päin asuntoa, ryntäävät ne molemmat paikalle veren kiilto silmissään, ja sitten kulkunen saakin kyytiä.

Sitä läimitään tassulla pitkin lattioita, välillä Saiman, välillä Ankeron toimesta. Sitä tökitään maton alle ja vaanitaan sieltä. Se ujutetaan nurkan taakse ja sen kimppuun loikataan juuri kun se luuli tulleensa unohdetuksi. Ja koska lattia on laminaattia ja kulkunen metallia, on tämän sinänsä veikeän leikin säestyksenä helvetillinen räminä.

Ajattelitteko ehdottaa että kulkusen voisi ottaa kissoilta pois jos räminä riipii hermoja? No voisi voisi. Jos laitat sen lelukoriin, kissat hyppäävät perässä ja kaivavat sen esiin. Jos laitat sen kirjahyllyn päälle, kissat hyppäävät tv-tasolle, siitä television päälle, siitä hyllyn matalan osan päälle, kävelevät kukkapurkin läpi ja ponnistavat cd-soittimen päältä kunnes ovat kirjahyllyn päällä, jossa kulkunen saa taas käpälää. Jos työnnät sen vaatekaapin perimmäiseen nurkkaan, on tuloksena hyvin, hyvin karvaisia vaatteita. Jos nostat sen eteisen kaapin päälle, on tuloksena tunnin mouruaminen.

 

Onneksi rintaliivieni takaa tuijottavalla emokissalla ei tuollaista tapaa ole. Se vain valitsee öisin itselleen sopivan kokoisen pehmolelun, kantelee sitä ympäriinsä ja naukuu. Joko se pitää sitä pentunaan ja kutsuu muita kasaan, tai sitten se pitää sitä saaliinaan ja kutsuu muita syömään. En ole viitsinyt nousta tarkkailemaan sitä sen kummemmin.