Kuopus on kuumeessa, joten täällä sitä ollaan kiillotettu housuntakamusta kotisohvalla. Uskallan myöntää ääneen että mieluummin täällä kuin töissä - siihen on menty. En minä jaksa enää teeskennellä työmotivaatiota. Työnantaja muutti taas kannustepalkan maksuperusteita ja tadaa! Saatiin koko kannustepalkka pudotettua pois. Hei hei 350e, mitäs minä sinulla muka tekisinkään.

Kuopus ei ole onneksi mitenkään kuoleman kielissä, joten yhteistä tekemistä ja jutun aihetta on riittänyt. Päivän aivonyrjähdys tapahtui tuossa illalla, kun kuopus kyseli Lauttasaaren liskoista, niistä pöydän kokoisista. Yritin miettiä mitä eläimiä Lauttasaaressa olemme nähneet eikä mieleen tullut kuin silakat ja ahvenet. Lopulta selvisi, ettei kyseessä sittenkään ollut Lauttasaari vaan Galapagossaaret. No, saari kuin saari.

Mielenkiintoista jutun juurta on irronnut myöskin uusimmasta Tiede -lehdestä. Tiesittekö että söpöinen ja kaikille tuttu Triceratops olikin nuori Torosaurus? Tämän ovat osoittaneet John Scannella ja Jack Horner (hah, nomen est omen!) Montanan osavaltion yliopistosta. Torosauruksesta kuva ohessa, se lienee julkkislastaan vähemmän tunnettu. Kuopusta on kovasti kiehtonut tieteenteon perusasiat, se miten kaikki on kyseenalaistettava silloin tällöin ja miten tämmöinen jo 1800 -luvulla kirjoihin ja kansiin lyöty totuus voidaan avata ja kirjoittaa uusiksi, kun tarpeeksi vakuuttavia todisteita löytyy. Eihän kovin moni tainnut vielä viisitoista vuotta sitten uskoa edes dinosaurusten ja lintujen mahdolliseen sukulaisuuteen, nyt sitä pidetään ihan peruskaurana.

Ehkäpä voisin sittenkin ajatella hekutuvani päiväkotiin töihin. Miljardi kertaa mieluummin pohdin 6-vuotiaan kanssa vaikkapa sitä kakkaako kentauri ihmisen vai hevosen kakkaa kuin pakerran tuolla nykyisessä pashaduunissa, jossa hajoaa selän ja polvien lisäksi pää.